Accident între Brașov și Făgăraș

Accident între Brașov și Făgăraș
iunie 17 16:34 2016 Printeaza acest articol

Accident între Brașov și Făgăraș

4 morți și 24 răniți

Accident între Brașov și Făgăraș în care a fost implicat microbuz cu elevi, supraîncărcat. Microbuzul transporta elevi de la Colegiul de Artă Octav Băncilă din Iași și de la Palatul Copiilor din Iași care mergeau la un festival de folclor spre Arad. Patru persoane și-au pierdut viața și 22 sunt rănite după ce un microbuz în care se aflau elevi a fost implicat într-un accident între Brașov și Făgăraș. Vehiculul s-a răsturnat pe dealul de la Perșani. A fost declanșat planul roșu. Și la scurt timp au apărut deja primele semne de întrebare. Autocarul care îi transporta pe copii la un Festival internaţional de Folclor din Arad avea doar 25 de locuri. Dar mai mulţi pasageri! Nu e clar însă cât de mulţi – 28, în varianta Ministerului de Interne, sau 31, potrivit Ambulanței.Accident între Brașov și Făgăraș

La sediul firmei de transport care îi ducea pe elevii din Iaşi la festivalul din Arad sunt controale ale Poliţiei. În paralel o echipă de anchetatori a mers şi la Palatul Copiilor din Iaşi acolo, unde erau înscrişi copiii implicaţi în accident. A fost deschisă o anchetă penală in rem pentru omor din culpă. Poliția criminalistică face măsurători la locul accidentului. O macara este pregătită să ridice vehiculul de îndată ce vor fi încheiate măsurătorilor. Sunt 27 de victime, care au fost transportate la patru spitale din Brașov, potrivit șefei Ambulanței Brașov. Majoritatea răniţilor grav au fost transferaţi către Spitalul de Pediatrie din Braşov şi către Spitalul Judeţean din Braşov. La Spitalul Județean au ajuns până în acest moment șase răniți, între care două fete. Una dintre ele are 21 de ani. Victimele sunt conștiente. Unul dintre răniți a fost transferat de la Spitalul de Pediatrie. Și Spitalul Militar Brașov și Spitalul Sfântul Constantin au preluat răniți. De asemenea, spitalele private au reacţionat prompt şi s-au declarat dispuse să primească victime.

La fața locului, s-a intervenit cu cinci autospeciale SMURD, două autospeciale de transport victime multiple (ATPVM), trei de descarcerare, o mașină de stingere a incendiilor și o ambulanță de la Serviciul de Ambulanță Județean (peste 50 de lucrători ai ISU și ai Ambulanței). Apelul la numărul unic de urgență 112 a fost efectuat la ora 12.36, iar la ora 12.40 a fost activat Planul Roșu de intervenție. La fața locului a fost constituit un punct medical avansat. De asemenea, două elicoptere grele (MI-17 și MI–8) ale Inspectoratului de Aviație al MAI sunt pregătite să intervină în caz de nevoie. Poliția Rutieră a întrerupt traficul pe DN1 Braşov – Făgăraş, la kilometrul 205+200 de metri, între localităţile Perșani și Vlădeni. Pentru a facilita accesul echipajelor de intervenție. Până la redeschiderea drumului, poate fi folosită ruta ocolitoare DN73A Râşnov – Zărneşti – Şinca Nouă – Şinca Veche – Şercaia”, arată comunicatul MAI.Accident între Brașov și Făgăraș

Firma care a închiriat autobuzul confirmă: vehiculul avea 25 de locuri. Asta, în condițiile în care numai copii erau 31, potrivit Ministerului Sănătății. Aveau de făcut o cursă de 800 de kilometri și plecaseră din Iași vineri, la 5:00 dimineața. Tot potrivit firmei care a închiriat mașina, microbuzul avea doi șoferi, ceea ce înseamnă că în microbuz se aflau 35 de persoane. În standby se află un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne în caz că ar fi nevoie de transfer la București pentru pacienți grav răniți. Ministerul Sănătății se află în permanentă legătură cu Comandamentul Operațional pentru Situații de Urgență și cu spitalele din județul Brașov. Zona unde s-a petrecut accidentul este una cu serpentine, cu banda destul de îngustă, pe care sunt montate și parapete de beton. Autocarul s-a răsturnat pe partea stângă, peste parapetul de beton.

Unul dintre decedați este un copil, ceilalți trei sunt adulți. Sunt și 14 răniți. Un adult și un copil primesc îngrijiri medicale sub cod roșu, ceea ce înseamnă că sunt în stare gravă. La fața locului s-au deplasat mai multe ambulanțe. Sunt cel puțin 30 de persoane care intervin pentru prim-ajutor. Se face trierea răniților și s-a cerut intervenția a două elicoptere SMURD. Accidentul s-a petrecut în dreptul localității Perșani din județul Brașov. În autobuz se aflau 30 de persoane, majoritatea copii. Potrivit unor informații încă necofirmate oficial, autocarul venea din Iași. Potrivit Infotrafic, autocarul ar fi derapat într-o cursă periculoasă, a ieșit de pe carosabil și s-a răsturnat. Este un loc unde se întâmplă frecvent accidente. Traficul a fost întrerupt pe drumul dintre Perșani și Vlădeni, pe DN1 Brașov-Făgăraș, la kilometrul 205, pe o distanță de 200 de metri.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.