Acordul de liber-schimb UE-SUA ar putea fi blocat de catre Ungaria

Acordul de liber-schimb UE-SUA ar putea fi blocat de catre Ungaria
aprilie 21 18:37 2015 Printeaza acest articol

Ungaria sugereaza ca ar putea bloca Acordul de liber-schimb Uniunea Europeana-Statele Unite ale Americii. Proiectul trebuie ratificat de catre parlamentele tarilor membre ale Uniunii, afirma presedintele Legislativului Ungariei, Laszlo Kover, insinuand ca Budapesta, care in prezent se afla intr-o relatie tensionata cu Washingtonul, ar putea bloca acest tratat foarte important.

„Nu poate exista un acord de liber-schimb UE-SUA fără consimţământul parlamentelor ţărilor europene”, a spus Laszlo Kover, conform MTI, Aceste afirmatii au fost facute la reuniunea presedintilor statelor Uniunii Europene.

„Majoritatea covârşitoare a reprezentanţilor statelor membre au insistat că negocierile nu se pot finaliza fără implicarea parlamentelor statelor membre. Unii factori decizionali de la Bruxelles nu au fost de acord”, a adaugat oficialul.

Budapesta, conform afirmatiilor lui Laszlo Kover, se va opune vehement planului care implica impunerea unei “superautoritati omnipotente” asupra institutiilor tarilor. Aceasta acuza ca astfel s-ar oferi mult prea multa putere corporatiilor globale. Pe langa aceasta, Ungaria inca se mentine pe pozitii in ceea ce priveste interdictiile asupra organismelor modificate genetic si militeaza pentru protejarea denimirilor georgrafice maghiare.

„Negocierile pe tema Acordului de liber-schimb UE-SUA s-au desfăşurat mult timp în secret şi se vrea foarte mult finalizarea lor cât mai rapidă. Nu trebuie să fim paranoici pentru a vedea motivele ulterioare din spatele acestei atitudini”, a insistat Kover in intalnirea sefilor de stat.

Sursa: Mediafax.ro

  Articol "taguit" ca:
  Categorii:
Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.