Adrian Gurzău va fi cercetat în libertate, a decis ÎCCJ

Adrian Gurzău va fi cercetat în libertate, a decis ÎCCJ
octombrie 07 15:30 2016 Printeaza acest articol

Adrian Gurzău va fi cercetat în libertate, a decis ÎCCJ

Deputatul va fi sub control judiciar

Adrian Gurzău, deputatul PMP, a primit astăzi decizia ÎCCJ în cazul dosarului Carpatica Asig, în care este acuzat de DNA.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis astăzi că deputatul va fi cercetat în libertate sub control judiciar. Înainte de această decizie, tot ÎCCJ a respins cererea DNA de arestare preventivă. Pentru moment noua decizie nu este definitivă și poate fi contestată de procurorii DNA. Această decizie vine după ce în Camera Deputaților s-a admis solicitarea DNA privind încuviințarea arestării preventive a deputatului. Dar deputații nu au fost de acord cu reținerea acestuia de către procurori.

Adrian Gurzău va fi cercetat în libertate, a decis ÎCCJ

Adrian Gurzău este acuzat de procurorii DNA în dosarul Carpatica Asig. Dosar în care este implicată și Angela Toncescu, fost membru și președinte al CA al SC Carpatica Asig SA. Se pare că a existat un contract de prestări servicii între Carpatica și una din firmele la care deputatul era administrator. Valoarea acestui contract, în primele trei luni, a fost de 10.000 de euro + TVA, sumă plătită de Carpatica Asig lunar. Pentru următoarele 60 de luni contactuale valoarea contractului era de 4.000 de euro + TVA, pe fiecare lună.

”În schimbul acestor promisiuni și încheierii contractului, Adrian Gurzău a susținut că își exercită influența pe care o avea asupra unor membri din conducerea ASF. Aceasta ar fi constat în influențarea votului din Consiliul ASF pentru urgentarea procedurii de avizare a Angelei Toncescu în funcția de președinte al Consiliului de Administrație al SC Carpatica Asig SA. Și pentru ca aceasta să nu fie sancționată pentru nereguli constatate în activitatea sa anterioară.”, se mai spune în dosar.

În același dosar, instanța supremă a respins, săptămâna trecută, cererea DNA de arestare a trei inculpați, Angela Toncescu, Ion Sorin Tatu și Dan Hosu, soțul Giorgianei Hosu, cea care a ocupat funcția de procuror șef adjunct al DIICOT.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.