Aeroportul Diyarbakir vizat de tiruri de rachete

Aeroportul Diyarbakir vizat de tiruri de rachete
august 28 11:49 2016 Printeaza acest articol

Aeroportul Diyarbakir vizat de tiruri de rachete

Aeroportul Diyarbakir din Turcia, vizat de tiruri de rachete lansate de presupuşi militanţi kurzi.

Atacul are loc la câteva zile după ce Ankara a lansat ofensiva militară „Scutul Eufratului”. Aeroportul Diyarbakir a fost sâmbătă ţinta unor rachete lansate de presupuşi militanţi kurzi, a anunţat agenţia de presă Dogan. Acesta a subliniat că nu au fost înregistrate victime. Patru rachete au ţintit sâmbătă un post de control al poliţiei din faţa unei săli de aşteptare VIP a aeroporului. Pasagerii şi personalul au fost duşi în clădirea unui terminal pentru siguranţă, potrivit agenţiei, citate de Le Figaro.

Aeroportul Diyarbakir vizat de tiruri de rachete

Rachetele au ratat ţinta şi au aterizat în apropiere, anunţă postul de televiziune NTV. Guvernatorul provinciei Diyarbakir a confirmat că nu există nicio victimă. El a adăugat că zborurile nu vor fi perturbate. Diyarbakir este principalul oraş din sud-estul Turciei cu o populaţie majoritar kurdă. În această localitate militanţii kurzi conduc o rebeliune de aproximativ treizeci de ani. Atacul a avut loc la câteva zile după ce Turcia a lansat ofensiva militară „Scutul Eufratului” în nordul Siriei urmărind, în acelaşi timp, îndepărtarea militanţilor Stat Islamic şi oprirea expansiunii kurde la frontiera sa. După trei zile de operaţiuni, Turcia menţine 50 de tancuri şi 380 de soldaţi în Siria, potrivit cotidianului Hurriyet.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.