Alina Bica, fosta sefa DIICOT, plasata in arest la domiciliu!

Alina Bica, fosta sefa DIICOT, plasata in arest la domiciliu!
martie 13 14:40 2015 Printeaza acest articol

In cazul fostei sefe DIICOT, Alina Bica, instanta suprema a luat o decizie vineri. Aceasta a primit arest la domiciliu in locul arestului preventiv, in dosarul in care este judecata pentru acordarea despagubirilor ilegale pentru un teren supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

Inlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu decisa de instanta nu este definitiva, ea putand fi contestata.

La termenul din luna februarie, din dosarul retrocedarilor ilegale reiesea ca in 14 iunie 2014, Alina Bica ar fi primit, prin intermediul lui Ionut Mihailescu, in cote parti egale cu acesta, un teren de 4.425 metri patrati in Snagov.

„Primirea acestui teren a fost in stransa legatura cu validarea pe care Bica Alina Mihaela a dispus-o la data de 15 martie 2011, in calitate de secretar de stat si de reprezentanta a Ministerului Justitiei in cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Agentiei Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) si care a corespuns interesului inculpatilor Cocos Dorin si Cocos Alin, in legatura cu dosarul de despagubire nr.22714/FFCC avand ca obiect suma de 377.000.000 euro (dosarul lui Gheorghe Stelian, n.r.)”, scriau procurorii in actul de sesizare a instantei.

„Concret, disimularea primirii mitei de catre inculpatii Bica Alina Mihaela si Mihailescu Ionut Florentin a fost realizata in intervalul de timp 2013 – 2014 prin incheierea a doua contracte de vanzare-cumparare succesive in care au fost interpuse persoane apropiate acestora”, a precizat DNA.

In acest dosar sunt implicati si omul de afaceri Dorin Cocos si fiul acetuia, Alin Cocos, cei doi recunoscandu-si vina la ultima infatisare in instanta, dar si fostul consilier al Alinei Bica, Ionut Florentin Mihailescu, dar si Adriean Videanu. Adriean Videanu este anchetat sub control judiciar, iar ceilalti implicati in dosarul Bica II se afla in arest preventiv.

Sursa: Mediafax.ro

  Articol "taguit" ca:
  Categorii:
Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.