ANAF a luat in vizor 15 engros-uri din toată țara.

ANAF a luat in vizor 15 engros-uri din toată țara.
octombrie 19 12:18 2015 Printeaza acest articol

Începând de luni, 19.10.2015, Direcţia Antifraudă Fiscală (ANAF) a demarat operațiunea „Cristalul”, operațiune ce are în vizor controlul a 15 engros-uri, pe tot teritoriul țării. Au fost angrenați aproximativ 600 de inspectori antifraudă în această operațiune amplă. Această demarare a operațiunii, de luni, este doar o primă etapă, dintr-un proiect mai amplu ce se extinde până la începutul anul viitor.
ANAF a luat in vizor 15 engros-uri din toată țara.
Comunicatul celor de la ANAF a venit în această dimineață pe adresa redacției și sună cam așa:
„Astăzi (19.10.2015), Direcţia Antifraudă Fiscală a demarat prima etapă a unei ample operaţiuni de control şi monitorizare a firmelor care îşi desfăşoară activitatea în toate centrele engros din România (Operaţiunea ”Cristal„). În fiecare zi, până pe 25.12.2015, atât în cadrul controalelor operative, cât şi al verificărilor documentare şi al întâlnirilor cu reprezentanţii firmelor depistate cu nereguli în timpul controalelor, inspectorii antifraudă din toată ţara vor verifica în detaliu activitatea economică şi traficul de mărfuri din toate complexurile comerciale.”

Descinderile au început la ora 9:30 în mari centre engros din toată țara, respectiv, în Craiova, Brăila, Timișoara, Galați, Oradea, Brașov, Ploiești, Iași, Târgoviște, precum și în județul Ilfov, în Afumați, și în capitală, Smart Expo Flora. După prima etapă a acestei operațiuni de amploare, ce se încheie pe 25 decembrie, și după evaluarea aferentă, operațiunea reîncepe la începutul anului viitor. Justificarea ANAF pentru această operațiune este dorința Fiscului de a elimina firmele evazioniste din toate centrele engros și, cu ajutorul noii proceduri de înregistrare în scop de TVA, să blocheze accesul acestor firme în circuitul economic.

În același comunicat trimis la redacție, Gelu Ștefan Diaconu, președintele ANAF, a mai declarat că:
„La sfârşitul acestei operaţiuni, singurii care vor mai desfăşura activităţi economice în engros-urile din întreaga ţară vor fi doar contribuabilii oneşti. Iar cei care se gândesc că vor înfiinţa alte firme prin interpuşi care nu au cazier fiscal, pentru a obţine codul de TVA, trebuie să înţeleagă că aceasta nu este o operaţiune singulară, ci doar primul pas din strategia de combatere definitivă a evaziunii fiscale din engros-uri. Vom verifica aceste centre comerciale fără întrerupere, până când se va elibera bon fiscal şi pentru un şurub.”

  Articol "taguit" ca:
  Categorii:
Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.