Angajatii RATB ameninta cu proteste, nemultumiti de conditiile de munca si de siguranta calatorilor

Angajatii RATB ameninta cu proteste, nemultumiti de conditiile de munca si de siguranta calatorilor
martie 25 15:02 2015 Printeaza acest articol

La sediul Regiei Autonome de Transport Bucuresti, miercuri, s-au prezentat mai mult de 300 de angajati RATB pentru a reclama situatia precara a conditiilor de munca si faptul ca siguranta calatorilor este pusa in pericol. Acestia au amenintat ca vor continua portestele la sediul Primariei Capitalei.

Protestatarii RATB ai pichetat pret de mai bine de o ora la sediul central al Regiei Autonome de Transport Bucuresti. In fata cladirii s-au scandat diverse injurii la adresa directorului general, Daniel Florentin Doman. Acesta a coborat sa ii invite pe liderii sindicali la discutii, fiind asaltata cu cuvinte precum “hotii” si “rusine”.

Pe afisele protestatarilor RATB erau scrise mesaje precum „Vrem piese si materiale pentru tinerea parcului in traseu, nu in depouri si autobaze”, „Vrem conditii de munca decente” si „Nu mai dorim conducere executiva mercenara”.

Mircea Ionescu, presedintele Sindicatului Transporturilor, a spus ca revendicarile principale ale angajatilor Regiei Autonome sunt cele legate de siguranta circulatiei.

„Nu mai putem sa riscam si sa circulam in conditii de dezastru la RATB. Afectam publicul calator. Institutia este subfinantata si nu vrem altceva decat sa evitam un conflict major. 80 la suta din mijloacele noastre de transport sunt la minimul sigurantei circulatiei, sunt in stare de avarie. (…) Vrem sa vedem care sunt masurile pe care vor sa le ia in aceasta stare. Pentru ca avem un management pus pe criterii politice. La fiecare patru luni de zile vine o noua echipa si, practic, nu exista nicio perspectiva”, a declarat liderul sindical. Aceasta declaratie a fost urmata de intalnirea cu directorul RATB.

„Nu am concluzionat nimic pentru ca nu au dat niciun raspuns ferm. Au dat vina pe Primaria Capitalei pentru ca bugetul nu este aprobat. Urmatorul protest cred ca il vom face acolo. Asteptam sa vedem cand vor sa discute bugetul si atunci vom merge si noi acolo, pentru a le explica care sunt problemele noastre”, a mai spus Petrariu, in fata sediului Regiei Autonome de Transporturi Bucuresti.

Sursa: Mediafax.ro

  Articol "taguit" ca:
  Categorii:
Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.