Angela Merkel face acuzații împotriva Rusiei

Angela Merkel face acuzații împotriva Rusiei
iulie 07 12:53 2016 Printeaza acest articol

Angela Merkel face acuzații împotriva Rusiei

Angela Merkel, Cancelarul Germaniei, a declarat joi că implicarea Moscovei în conflictul din Ucraina a neliniştit profund ţările membre NATO din Estul Europei. Adăugând că statele baltice şi Polonia „au nevoie de asigurări clare din partea Alianţei (Nord-Atlantice),” relatează The Associated Press. Într-un discurs susţinut în faţa Parlamentului german, înainte de summitul NATO care urmează să înceapă vineri, Merkel a vorbit despre relaţiile Alianţei Nord-Atlantice cu Rusia. Liderul de la Berlin a mai vorbit chiar despre pierderea încrederii în Rusia.Angela Merkel face acuzații împotriva Rusiei

„Dacă prin cuvinte şi fapte, validitatea legii şi inviolabilitatea frontierelor sunt puse în discuţie, atunci, desigur, că încrederea este pierdută”, a declarat Merkel. Apoi adăugând că în ciuda acestui fapt, NATO va continua să urmeze o dublă strategie. Atât de descurajare (a acţiunilor agresive n.red.), cât şi de intensificare a dialogului cu Rusia.

Cancelarul german a mai subliniat că NATO se mai confruntă cu alte conflicte. Și că „într-o lume turbulentă” trebuie să facă faţă efectelor războiului civil din Siria. Instabilităţii din Irak şi conflictelor din Africa subsahariană. Pe lista amenintărilor la care Alianţa Nord-Atlantică trebuie să răspundă, Angela Merkel a mai menţionat criza refugiaţilor. Gruparea teroristă Stat Islamic şi criminalitatea informatică.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.