Bagdad, oraș sub asediu terorist

Bagdad, oraș sub asediu terorist
iulie 24 11:36 2016 Printeaza acest articol

Bagdad, oraș sub asediu terorist

Bagdad, orașul irakian, este în aceste zile țintă teroristă.

Cel puțin 12 persoane au murit duminică într-un atentat sinucigaș comis într-un cartier șiit din Bagdad. Au anunțat serviciile de securitate și cele medicale, relatează AFP. Atentatul a fost comis în apropierea unui punct de control în sectorul de nord al capitalei irakiene. S-a soldat și cu rănirea a 22 de persoane.

Bagdad, oraș sub asediu terorist

Atentatul s-a soldat cu patru morți și 17 răniți. Reuters, care citează surse din poliție și medicale, avansează un bilanț de șase morți și 20 de răniți. Atentatul nu a fost revendicat. Dar jihadiștii grupării extremiste sunite SI comit frecvent atentate care vizează comunitatea șiită, majoritară în Irak.

La 3 iulie, jihadiștii SI au comis la Bagdad unul dintre atentatele cele mai sângeroase din istoria Irakului. Atentatul s-a soldat cu 292 de morți 200 de răniți într-un sector comercial din centrul capitalei. Aici numeroși locuitori își făceau cumpărăturile pentru sărbătoarea Fitr, cu prilejul sfârșitului Ramadanului.

Cinci zile mai târziu, 40 de persoane au fost ucise într-un atac al Stat Islamic asupra unui mausoleu șiit din Balad, localitate aflată la 70 km nord de capitală.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.