Berlin încă sub șoc după atentatul de azi dimineață

Berlin încă sub șoc după atentatul de azi dimineață
iulie 26 17:47 2016 Printeaza acest articol

Berlin încă sub șoc

Berlin, capitala Germaniei, a fost azi scena unui atentat.

Un bărbat înarmat a intrat în clinica de stomatologie a complexului medical Benjamin Franklin din Berlin. A început să tragă la întâmplare şi l-a ucis pe şeful clinicii de stomatologie. Atacatorul s-a sinucis imediat după atac. Medicul împuşcat a murit, scrie presa germană.

Berlin încă sub șoc după atentatul de azi dimineață

Deocamdată nu ştim nimic despre motivul acestei crime din Berlin. Presa germană scrie că agresorul ar fi un fost pacient al clinicii. Poliţia a transmis că din primele cercetări incidentul nu pare a avea legătură cu terorismul. Mai multe echipaje de poliţie şi luptători anti-tero fac cercetări la faţa locului.

Una dintre clădirile clinicii a fost evacuată şi accesul în zonă este restricţionat. Acest nou incident are loc în momentul în care Germania este în alertă maximă. După valul de atacuri armate din ultima săptămână. Acesta este cel de-al cincilea atac în șapte zile care a lovit Germania.

Würzburg, nordul Bavariei, 18 iulie:

Un refugiat afgan de 17 ani ataca cu un topor şi cu un cuţit pasagerii unui tren regional. Asta în timp ce striga „Allah Akbar”. Cinci oameni sunt răniţi. Printre care o familie din Hong Kong. Agresorul încearcă să fugă. Dar este ucis de forţele de ordine. Autorităţile spun că adolescentul a acţionat ca membru al organizaţie teroriste Stat Islamic. Un videoclip în care declara loialitate grupării jihadiste apare pe Internet.

Berlin încă sub șoc după atentatul de azi dimineață

München, capitala Bavariei, 22 iulie. Un tânăr de 18 ani, născut din părinţi iranieni, deschide focul la un centru comercial. 9 oameni sunt ucişi, iar alţi 35 sunt răniţi. Atacatorul se sinucide. Autorităţile au respins orice legătură cu terorismul islamic. Adolescentul ar fi cumpărat un pistol, de pe Internet. Ar fi plănuit atacul de cel puţin un an. Tragedia a avut loc în ziua când se împlineau cinci ani de la masacrul comis de Anders Breivik în Norvegia.

Reutlingen, landul Baden-Wurttemberg, lângă Stuttgart, 24 iulie. O femeie a fost ucisă şi alte două persoane au fost rănite. După ce un refugiat sirian de 21 de ani le-a atacat cu un cuţit de kebab. Incidentul a avut loc în plină stradă. Poliţia crede că a fost vorba de o crimă pasională. Fără nicio legătură cu terorismul. Agresorul a fost arestat.

Ansbach, în apropiere de Nuremberg, 24 iulie:

Un refugiat sirian s-a aruncat în aer sâmbătă în faţa porţii de la intrarea la un concert. 12 oameni au fost răniţi şi trei sunt în stare gravă.

Două dintre aceste atacuri au fost revendicate de organizaţia teroristă Stat Islamic. Respectiv atacul din Munchen și cel din Ansbach. Autorităţile germane au anunţat că au sub supraveghere peste 400 de suspecţi de terorism. Care ar fi intrat în ţară odată cu valul de refugiaţi din Orientul Mijlociu.

Două dintre aceste incidente sângeroase au fost comise de imigranţi. Asta aduce încă un val de critici la adresa cancelarului Angela Merkel. Principala susţinătoare a politicii uşilor deschide pentru refugiaţi.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.