Bilantul sumbru in tragedia de la Clubul Colectiv.

Bilantul sumbru in tragedia de la Clubul Colectiv.
noiembrie 08 11:28 2015 Printeaza acest articol

In acest moment bilantul tragediei din Clubul Colectiv este tragic si alarmant, 44 de morți și aproape 50 de răniți care luptă pentru viață.

Nouă oameni s-au stins ieri, într-o singură zi, fiind cea mai neagră după noaptea de groază din Colectiv de săptămâna trecută. Bilanţul este înfricoşător şi ar putea fi chiar mai dramatic, avertizează medicii. Sunt 44 de morţi la această oră şi, din păcate, în spitale sunt acum aproape 50 de pacienţi care se luptă să trăiască. Sunt cei în stare gravă sau critică, aflaţi încă pe muchia dintre viaţă şi moarte.

La o săptămână de la tragedia din clubul Colectiv, curg veşti triste de la spitalele din Bucureşti. Ieri, numărul celor care au pierdut lupta cu moartea a crescut aproape de la oră la oră.

Cristian Nițescu, directorul medical al Spitalului de Arsuri:

„Au fost pacienți care în ultimele 24 de ore s-au degradat foarte mult și cu toate eforturile noastre nu i-am mai putut resuscita.”

Moartea a atins şi răniţii care fuseseră transferaţi la spitale din străinătate.

Sorin Cîmpeanu, premier interimar:

„Din păcate, doi pacienți s-au pierdut imediat după aterizare, unul în salvare, unul imediat la spital în Rotterdam, este vorba despre un pacient român și unul italian.”

În spitalele din București sunt acum internaţi peste 100 de pacienţi, dintre care jumătate sunt în continuare în stare gravă.

„În cazul asocierii arsurilor tegumentare cu arsurile inhalatorii, imprevizibilitatea este mereu prezentă, iar indicele de mortalitate oscilează între 30 și 80 la sută. Asta înseamnă că 3 până la 8 pacienți care au acest diagnostic în momentul producerii accidentului și al internării sunt candidați la deces. Indicele major de gravitate, asta înseamnă că mă refer la incidența complicațiilor majore, cu risc vital, se desfășoară în această a doua săptămână”, a spus prof. dr. Ioan Lascăr, şeful Clinicii de Chirurgie Plastică de la Spitalul Floreasca.

Impresionaţi de suferinţa uriaşă, medicii din străinătate şi-au oferit ajutorul. Au plecat sau urmează să plece răniţi în Olanda, Belgia, Israel, Austria, Norvegia, Suedia. Unii doctori au venit în România să vadă pacienţii înainte de transport.

Dorel Săndesc, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii:

„Procedura de selecţie este unică, indiferent de ţara de destinaţie. Practic, decizia aparţine exclusiv medicilor din spitalele unde pacienţii vor fi trimişi.”

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.