Bogdan Olteanu reținut de DNA

Bogdan Olteanu reținut de DNA
iulie 29 09:17 2016 Printeaza acest articol

Bogdan Olteanu reținut de DNA

Bogdan Olteanu, Viceguvernatorul BNR, reţinut joi noaptea de DNA pentru trafic de influenţă.

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu a fost reţinut joi noaptea. În dosarul în care Sorin Ovidiu Vîntu este acuzat de cumpărare de influenţă. Olteanu este suspectat că ar fi primit două milioane de euro pentru numirea guvernatorului Deltei Dunări.

Bogdan Olteanu reținut de DNA

Surse judiciare au declarat că banii ar fi fost daţi prin intermediar. Atât Sorin Ovidiu Vîntu cât şi intermediarul recunoscând aceste lucruri la audieri. Vîntu le-a povestit anchetatorilor cum s-au desfăşurat negocierile. Jumătate din cei două milioane de euro i-ar fi fost destinată lui Olteanu. Un milion de euro unui alt politician. Olteanu ar fi primit şi sprijin electoral.

Bogdan Olteanu reținut de DNA

Aceleaşi surse susţin că la audieri, viceguvernatorul BNR a recunoscut că i-ar fi cerut spijin lui Vîntu şi că s-au întânit. Discutând despre numirea în funcţia de guvernator al Deltei. Bogdan Olteanu a recunoscut întâlnirea şi discuţia despre numirea ca guvernator al Deltei a lui Liviu Mihaiu. Dar nu a recunoscut că ar fi primit suma respectivă. Viceguvernatorul BNR a fost reţinut joi noaptea. După mai multe ore de audieri. Urmând să fie dus vineri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu propunerea de arestare preventivă.

Surse judiciare susţin că la dosar există documente care ar arăta circuitul financiar al banilor. Alţi martori care ar fi declarat că au cunoştinţă despre tranzacţii. Joi, Vîntu a fost adus de la Penitenciarul Rahova la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Pentru a i se prezenta noile acuzaţii de corupţie.

Acesta fiind suspectat de cumpărare de influenţă, a precizat avocatul său după audieri. Mai exact, Vîntu este suspectat că ar fi oferit un milion de euro unui politician. Pentru a obţine sprijinul acestuia, au precizat surse apropiate anchetei.

Bogdan Olteanu, actualul viceguvernator al BNR, a negat joi acuzaţiile. Dar a recunoscut, într-o declaraţie pentru PRO TV, că a susţinut numirea lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei Dunării. Pentru că a „considerat-o la momentul acela, o numire bună”.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.