Bugs Bunny împlinește 76 de ani

Bugs Bunny împlinește 76 de ani
iulie 27 19:05 2016 Printeaza acest articol

Bugs Bunny împlinește 76 de ani

Bugs Bunny este unul dintre cele mai cunoscute și îndrăgite personaje de desene animate.

Cel mai iubit iepure animat, și-a făcut prima apariția oficială pe 27 iulie 1940, în „A Wild Hare„. Ulterior, a apărut în serii de desene animate precum Looney Tunes și Merrie Melodies.

Bugs Bunny împlinește 76 de ani

Considerat un simbol al copilăriei, Bugs este iepurele gri. Foarte inteligent, care a reușit să-și introducă spectatorul în lumea fascinantă a desenelor animate.

Bugs Bunny s-a născut la Brooklyn, New York. Potrivit lui Mel Blanc, actorul care i-a dat grai, accentul său este un amestec între cel din zona Bronx și cel din Brooklyn.

Este cunoscut datorită replicii care l-a consacrat: „What’s up, Doc?„. Și datorită conflictului cu alte personaje, cum ar fi Elmer Fudd, Yosemite Sam, Marvin sau Daffy Duck. Aproape întotdeauna, Bugs iese învingător din orice fel de conflict.

Bugs Bunny împlinește 76 de ani

Aceasta este o trăsătură, pe care i-a atribuit-o regizorul Chuck Jones, căruia i-a plăcut să pună față în față învingătorii și învinșii. Bugs Bunny a apărut în nenumărate producții. În 1958, pelicula „Knighty Knight Bugs” a primit premiul Oscar.

În 1985 a devenit al doilea personaj de desene animate, după Mickey Mouse, care a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame. În 1990, Bugs a apărut într-o campanie de luptă împotriva drogurilor. În 1997, a apărut pe un timbru al Statelor Unite. În 2002, revista „TV Guide” a publicat lista celor mai bune 50 de personaje de desene animate, iar Bugs Bunny ocupa locul I.

 

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.