Bulevardul Unirii trece la Primăria Sectorului 3

Bulevardul Unirii trece la Primăria Sectorului 3
august 01 12:06 2016 Printeaza acest articol

Bulevardul Unirii trece la Primăria Sectorului 3

Bulevardul Unirii este, în acest moment, subiect de discuții între cele două administrații.

Primăria Capitalei i-ar putea da o mână de ajutor primarului Sectorului 3, Robert Negoiţă. În urmă cu trei ani, Curtea de Conturi a declarat ilegale lucrările de modernizare a unei porţiuni din Bulevardul Unirii.

Bulevardul Unirii trece la Primăria Sectorului 3

Pentru că artera nu era în administrarea primăriei de sector. Acum, municipalitatea vrea să transfere mai multe bulevarde şi străzi în administrarea instituţiei conduse de Robert Negoiţă. Asta pentru ca aceasta să termine proiectul în valoare de 9 milioane de euro.

În 2013, Primăria Sectorului 3 a decis că Bulevardul Unirii merită o schimbare la faţă. A alocat 9 milioane de euro pentru modernizarea unei porţiuni cuprinse între Piaţa Alba Iulia şi Piaţa Unirii.

Bulevardul Unirii trece la Primăria Sectorului 3

Până să oprească lucrările, Primăria condusă de Robert Negoiţă a terminat trei sferturi din proiect şi a primit şase amenzi. Toate în valoare totală de 250.000 de lei.

Bulevardul Unirii trece la Primăria Sectorului 3

„Suntem puţin blocaţi de către Primăria Municipiului Bucureşti acolo. Mai avem nevoie de ceva acorduri ca să facem şi parcările”, explica, în octombrie 2015, Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3. Acum, noua conducere a Primăriei Capitalei vrea să transfere temporar unele străzi şi bulevarde în grija primăriei de sector.

„Strategia municipalităţii vizează acele acţiuni care să conducă la continuare procesului de modernizare. Dar şi de mobilare a infrastructurii acestora.” (sursa: expunerea de motive a Primarului General)

Gabriela Firea stă înBulevardul Unirii trece la Primăria Sectorului 3

Cu alte cuvinte, transferul e necesar pentru terminarea unor lucrări. Printre care şi cele de pe Bulevardul Unirii.

Primăria Sector 3 derulează un amplu proiect de regenerare a spaţiului verde aflat în administrarea sa. Reamenajarea sa nu se poate desfăşura fără a include porţiuni de spaţiu pietonal. Spațiu aflat în administrarea Municipiului Bucureşti.” (sursa: proiect de hotărâre a CGMB). Proiectul urmează să fie votat luni, în şedinţa Consiliului General.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.