CCR respinge sesizările lui Valeriu Zgonea

CCR respinge sesizările lui Valeriu Zgonea
iunie 28 16:33 2016 Printeaza acest articol

CCR respinge sesizările lui Valeriu Zgonea

Curtea Constituţională a României (CCR) a respins în unanimitate sesizarea fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea Sesizarea era legată de maniera în care a fost modificat Regulamentul Camerei. Și sesizarea de neconstituţionalitate a revocării lui din funcţie a fost respinsă cu majoritate de voturi. Zgonea a făcut două sesizări, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, cu privire la modificarea Regulamentului forului şi a procedurii de revocare a sa din funcţie.CCR respinge sesizările lui Valeriu Zgonea

Prima sesizare se referă la modificarea şi completarea Regulamentului Camerei Deputaţilor, prin care şeful forului îşi poate pierde funcţia automat odată cu pierderea sprijinului politic şi care prevede că o solicitare de revocare poate veni de la grupul parlamentar care l-a propus pe preşedinte, şi nu doar de la grupul din care acesta face parte.

A doua sesizare se referă la Hotărârea Camerei Deputaţilor prin care funcţia de preşedinte a fost vacantată, în baza modificărilor considerate neconstituţionale de către Valeriu Zgonea. Valeriu Zgonea a pierdut, pe 13 iunie, funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi membru al Biroului Permanent după ce a fost revocat din funcţie, ca urmare a pierderii sprijinului politic din partea grupului parlamentar al PSD.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.