Cheloo la ieşirea de la DIICOT

Cheloo la ieşirea de la DIICOT
martie 31 12:29 2016 Printeaza acest articol

Cheloo la ieşirea de la DIICOT! Solistul trupei Paraziţii, Cătălin Ştefan Ion, cunoscut sub numele de Cheloo, va fi cercetat sub control judiciar. Este suspect într-un dosar DIICOT privind consumul şi traficul de droguri. Şapte persoane au fost reţinute în acest caz. Procurorii susţin că artistul ar face parte dintr-o retea de traficanţi, cei mai mulţi dintre clienţi fiind minori. De altfel, în urma percheziţiilor, anchetatorii au găsit canabis în locuinţa artistului.Cheloo la ieşirea de la DIICOT

„Nu ştiu. Mesaj important: vă iubesc, sunteți minunați, faceți o treabă extraordinară, continuați să faceți ce știți să faceți. Vă mulțumesc. N-ați mai auzit asa ceva de la mine, nu? Punct.”, a adăugat el, refuzând apoi să mai răspundă la întrebări.

Cătălin Ştefan Ion, numele din buletin al lui Cheloo de la Paraziţii, şi-a păstrat atitudinea ironică pe care a avut-o cu zece ore în urmă, când a fost adus la audieri.

„El avea legătură şi avea o implicare sub aspectul consumului, din datele noastre şi alte elemente de trafic. (Reporter: Ce cantitate aţi găsit la el şi ce droguri?) Canabis, o cantitate relativ mică, nu o cantitate de sute de grame cum s-a vehiculat”, a precizat un polițist de la DIICOT Ploiești.

După percheziţii în Prahova, Ialomiţa şi Bucureşti, 90 de oameni au fost chemaţi la audieri. În mai multe locuinţe, anchetatorii au găsit zeci de grame de canabis, dar şi obiecte folosite pentru consumul, porţionarea şi cântărirea drogurilor pentru distribuire. Opt oameni sunt cercetaţi acum pentru trafic de droguri. La audieri au ajuns şi consumatori, mulţi dintre ei minori. Poliţiştii spun că tinerii plăteau între 50 şi 60 de lei pentru un gram de canabis. Cei găsiţi vinovaţi pentru consum de droguri riscă doi ani de închisoare. Traficanţii, în schimb, pot sta şi şapte ani după gratii. Cheloo nu este singurul cântăreţ de hip hop care intră în vizorul ofiţerilor antidrog. Alte şase persoane audiate în acelaşi dosar au fost reţinute, urmând ca în cursul zilei de joi să fie prezentate Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă.

Procurorii DIICOT Ploieşti au făcut, miercuri, zece percheziţii în Bucureşti şi judeţele Prahova şi Ialomiţa, inclusiv la locuinţa cântăreţului Cheloo, într-un dosar privind infracţiuni de trafic de droguri, mai exact canabis. Cântăreţul de muzică hip-hop Ion Cătălin Ştefan este suspectat de procurorii DIICOT atât de consum de droguri, cât şi de trafic de droguri de risc, după ce i-ar fi dat canabis unui investigator sub acoperire şi unui colaborator al anchetatorilor. Cheloo i-ar fi dat gratuit canabis, în câteva rânduri, unui investigator sub acoperire şi unui colaborator al procurorilor DIICOT, potrivit documentelor de la dosarul de anchetă. Surse judiciare au precizat pentru News.ro că respectivele probe au fost analizate în laborator şi a rezultat că este vorba despre substanţă vegetală cu conţinut de tetrahidrocanabinol, respectiv canabis.

Tudor Sişu, fost membru La Familia, a fost arestat în octombrie 2003 pentru trafic şi deţinere de droguri de mare risc. A ieşit din închisoare în 2005, însă s-a întors în spatele gratiilor în 2012. Atunci a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru trafic de droguri. A fost eliberat condiţionat un an mai târziu.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.