China sufocată de taxele majorate de Uniunea Europeană

China sufocată de taxele majorate de Uniunea Europeană
octombrie 10 17:18 2016 Printeaza acest articol

China sufocată de taxele majorate de Uniunea Europeană

Majorarea taxelor închide practic exportul Chinei pe piețele europene

China este în acest moment unul din cei mai mari exportatori de materie primă pe piețele europene.

Cei de la The Guardian au anunțat că Uniunea Europeană a majorat taxele de import ale oțelului chinezesc. Decizia vine după ce marea majoritate a producătorilor europeni și-au redus numărul locurilor de muncă din cauza prețurilor scăzute. Un alt factor este și cererea pentru materie primă, ieftin, importat de pe piața asiatică, mai exact din China. Astfel taxele pe importul de oțel chinezesc se măresc cu 73.7%, dar conform analiștilor, asta nu mulțumește pe nimeni.

China sufocată de taxele majorate de Uniunea Europeană

Oficialii britanici susțin că aceste tarife impuse nu sunt suficient de mari. Nu sunt suficiente pentru a descuraja gigantul chinez să descarce producția de oțel pe continentul european. Conform deciziei s-au impus noi taxe, între 13% și 22% pentru rulourile laminate folosite la construcția de conducte și rezervoare de gaz. Alte taxe s-au mărit, cum ar fi pentru produsele plate grele ce sunt folosite în construcții, baremul fiind ridicat între 65% și 73%. Dacă lucrurile rămân așa China va fi sufocată, pe de-o parte, iar industria ce are ca necesar produsele ieftine de aici, s-ar putea să aibă mari probleme în a-și duce la bun sfârșit proiectele în derulare. Rămâne de văzut care va fi reacția guvernului chinez și ce măsuri se vor lua.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.