Cioloş în discuţii cu partidele despre alegerea primarilor în două tururi

Cioloş în discuţii cu partidele despre alegerea primarilor în două tururi
februarie 01 13:20 2016 Printeaza acest articol

Discuţiile dintre premierul Dacian Cioloş şi patide privind revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin au început, luni, la Vila Lac 1. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, la finalul discuţiilor cu premierul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, că Dacian Cioloş le-a transmis că nu intenţionează să dea OUG sau să-şi asume răspunderea pentru modificarea legii şi caută altă soluţie, dacă e cazul.Liviu Dragnea a spus că mesajul PSD a fost că nu sunt de acord cu amendarea legii acum pentru că nu se schimbă regulile jocului în timpul jocului. Liderul PSD a mai spus că „din moment ce ideea OUG şi a asumării răspunderii a picat” nu se mai pune problema ca PSD să boicoteze alegerile locale. La rândul său, copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a spus că o eventuală moidificare a legii ar trebui să fi făcută de viitorul Parlament.Din partea UNPR participă la discuţii Gabirel Oprea, Valeriu Steriu şi Noclae Ontanu. Din partea Guvernului, pe lângă premierul Dacian Cioloş, mai sunt prezenţi vicepremierii Costin Borc şi Vasile Dincu, dar şi ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul Ciprian Bucur.Delegaţiile sunt conduse de preşedindele PSD, Liviu Dragnea, co-preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu şi social democratul Marian Neacşu.Delgaţia PNL a fost formată din copreşedintele Vasile Blaga, secretarul general Ilie Bolojan şi prim-vicepreşedintele Ludovic Orban. Discuţiile au loc în contextul în care PNL i-a cerut premierului să modifice legea prin Ordonanţă de Urgenţă pentru a se reveni la alegerea primarilor în două tururi de scrutin. După delegaţia PNL vor urma la consultări cu social-democarţii care se opun modificării legii, preşedintele PSD Liviu Dragnea ameninţând chiar cu boicotarea scrutinului.

”PSD, UNPR, ALDE şi UDMR au anunţat că nu sunt de acord cu modificarea legii alegerilor locale. În aceste condiţii nu ştiu dacă domnul prim ministru Dacian Cioloş se mai poate gândi că mai are rost să iniţieze în vreun fel sau altul o ordonanţă sau proiect de lege în condiţiile în care o largă majoritate din Parlament nu susţine această idee”, a spus Dragnea, vineri, într-o conferinţă de presă. El ameninţase că în cazul în care Guvernul va răspunde pozitiv cererii PNL social-democraţii vor boicota alegerile locale.

Oprea nu s-a declarat de acord cu ideea lui Dragnea privind boicotarea alegerilor locale în cazul în care se revine la alegerea primarilor în două tururi.”Noi nu boicotăm niciodată”, a subliniat el, sugerând că aceasta nu este o atitudine responsabilă şi menţionând că respecta legea alegerilor locale, votată de către toate partidele politice, ce prevede alegerea primarilor într-un singur tur. Copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că deşi este de acord cu alegerea primarilor în două tururi, nu consideră oportună modificarea legii în acest moment. Premierul a respins iniţial modificarea acestei legi, dar s-a declarat dispus să discute pe această temă după ce preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat în favoarea ei. Propunerea PNL mai este susţinută de reprezentanţii Mişcării Populare, care vor participa şi ei la întâlnire cu premierul Cioloş. Şi parlamentarii PSRO conduşi de Mircea Geoană vor fi prezenţi la Vila Lac 1, pentru a-şi spune punctul de vedere cu privire la amendarea legislaţiei. Oprea nu s-a declarat de acord cu ideea lui Dragnea privind boicotarea alegerilor locale în cazul în care se revine la alegerea primarilor în două tururi.”Noi nu boicotăm niciodată”, a subliniat el, sugerând că aceasta nu este o atitudine responsabilă şi menţionând că respecta legea alegerilor locale, votată de către toate partidele politice, ce prevede alegerea primarilor într-un singur tur.

  Articol "taguit" ca:
  Categorii:
Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.