Cioloș vorbește despre ridicarea vizelor

Cioloș vorbește despre ridicarea vizelor
septembrie 21 14:01 2016 Printeaza acest articol

Cioloș vorbește despre ridicarea vizelor

Cioloș negociază ridicarea vizelor cu omologul canadian

Cioloș, Premierul României, se află de luni la New York, la Adunarea Generală a ONU.

În afară de sesiunile oficiale, Premierul a avut întâlniri cu alți șefi de stat și oficiali. Printre aceste întâlniri, pe agenda zilei de astăzi, se află și discuțiile cu omologul canadian, Justin Trudeau. Conform celor doi există, în teorie, perspectiva ridicării vizelor de călătorie pentru românii care doresc să ajungă în Canada. Dar acest lucru nu se rezolvă imediat, ci într-un viitor apropiat.

Cioloș vorbește despre ridicarea vizelor

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a dat o declarație de presă pe tema acestor întrevederi dintre cei doi Premieri.

”Cei doi premieri au discutat despre liberalizarea vizelor pentru cetăţenii români. Constatând că există perspective bune pentru ridicarea vizelor într-un viitor apropiat. Au discutat şi despre contribuţia Canadei la operaţionalizarea deciziilor luate la summitul de la Varşovia. Decizii cu privire la flancul estic al NATO de la Marea Neagră.”

În același context Dacian Cioloș a făcut o declarație pe Facebook.

”Am participat la deschiderea Adunării Generale. La întâlnirea liderilor organizată de preşedintele SUA, Barack Obama pe tema crizei globale a refugiaţilor. La conferinţa despre Guvernare Deschisă găzduită de Franţa şi Africa de Sud. În marja reuniunii ONU, am avut întâlniri cu premierul canadian Justin Trudeau. Cu preşedintele Finlandei, Sauli Niinisto, cu preşedintele Egiptului, Abdel Fattah El Sossi. Dar și cu secretarul general ONU, Ban Ki-moon.”

Cioloș vorbește despre ridicarea vizelor

Tot astăzi va susține și o alocuțiune în cadrul dezbaterilor generale la nivel înalt, în cadrul Adunării Generale a ONU, ajunsă la cea de-a 71-a sesiune. Şeful Executivului are programate întâlniri cu reprezentanţii principalelor organizaţii evreieşti din SUA, cu comunitatea românească, cu preşedintele Palestinei, Mahmoud Abbas, şi cu preşedintele Adunării Generale a ONU, Peter Thompson.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.