Clădirile Intact Media scoase la licitație

Clădirile Intact Media scoase la licitație
februarie 21 09:44 2016 Printeaza acest articol

Clădirile Intact Media scoase la licitație! Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a precizat, vineri, că va scoate la licitație bunurile confiscate în dosarul ICA, inclusiv clădirile Intact. De asemenea, conducerea ANAF a avut o întâlnire cu reprezentanții Antena TV Group la sediul instituției. În cadrul întâlnirii, conducerea ANAF le-a prezentat reprezentanților televiziunii statiul în care se află procedura de valorificare a imobilor care au trecut în posesia statului, după condamnarea lui Dan Voiculescu în dosarul Ica.

„Conducerea ANAF a răspuns solicitării făcute de reprezentanții Antena TV Group SA și a avut o întâlnire la sediul instituției. În cadrul discuției, au fost prezentate stadiul procedurii de valorificare a imobilelor potrivit sentinței definitive nr.888 pronunțate de Curtea de Apel București în data de 08.08.2014 și continuarea procesului de validare a executării acesteia. În conformitate cu OG. 14/2007 și în cadrul procedurii de valorificare a imobilelor, ANAF va începe demersurile pentru scoaterea la licitație a bunurilor confiscate”

se arată în comunicatul Fiscului.

După ce luni, executorii fiscali ai Fiscului s-au prezentat la sediul televiziunilor din grupul Intact pentru a le înmâna notificarea de evacuare, ANAF-ul a fost criticat de mai mulți politicieni. Astfel, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a denunțat acțiunea drept un „atac inacceptabil și un plan bine pus la punct de suspendare a democrației”și l-a chemat pe premierul Dacian Cioloș în Parlament să dea explicații cu privire la termenul de cinci zile care a fost pus la dispoziția televiziunilor pentru a părăsi clădirile în care își desfășoară activitatea. Președintele Klaus Iohannis a catalogat atitudinea ANAF-ului drept „heirupistă”, ceea ce i-a atras un val de critici din partea alegătorilor săi.  De asemenea, Liviu Dragnea a precizat că dacă aceste televiziuni sunt evacuate, ia în considerare lansarea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Cioloș.  Premierul Dacian Cioloș a subliniat că ANAF a acționat legal, pe baza unei hotărâri judecătorești.  Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a precizat, joi, că acțiunea de notificare în vederea evacuării voluntare nu a vizat doar sediul televiziunilor din grupul Intact, toate societățile din clădirile care au revenit în proprietatea statului, după ce Dan Voiculescu a fost condamnat în dosarul ICA.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.