Comercianții din industria de panificație au reguli noi

Comercianții din industria de panificație au reguli noi
octombrie 20 14:25 2016 Printeaza acest articol

Comercianții din industria de panificație au reguli noi

După noile reguli sunt obligați să afișeze informații

Comercianții care vând produse de panificație, pâine, covrigi sau produse de panificație au reguli noi.

Regulile vin printr-un Ordin al președintelui ANPC din acest an, în care este stipulat faptul că toți operatorii economici sunt obligați să informeze consumatorii despre produsele care au fost obținute din produse alimentare congelate. Aceste noi reguli se aplică și comercianților din panificație și produse de patiserie de pe tot teritoriul României. Ordinul a intrat în vigoare astăzi, pe 20 octombrie.Comercianții din industria de panificație au reguli noi

„Operatorii economici care comercializează către populaţie pâine, produse de panificaţie şi produse de patiserie obţinute din produse congelate, precum şi unităţile de restauraţie colective care utilizează la prepararea meniurilor produse alimentare congelate au obligaţia de a informa consumatorii prin afişare la loc vizibil, lizibil, uşor de înţeles, într-o formă care să nu permită ştergerea, după caz, pe un afiş, pe etichetă, ambalaj de vânzare, în meniul oferit, ori altele asemenea, ce însoţesc produsul, cu menţiunea ‘produs/din produs decongelat’”, se arată la articolul 3 din ordinul preşedintelui ANPC.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.