Comisia Juridica a votat favorabil retinerii si arestarii lui Dan Sova!

Comisia Juridica a votat favorabil retinerii si arestarii lui Dan Sova!
martie 18 16:48 2015 Printeaza acest articol

Comisia Juridica a Senatului a supus la vot cererea DNA privin retinerea si arestarea senatorului Dan Sova. Miercuri, balanta s-a inclinat in favoarea anchetatorilor, comisia aproband aceasta cerere cu sase voturi pentru si cinci voturi impotriva.

Dan Sova a spus, dupa audierea in comisia juridica, in fata careia si-a facut pledoaria de aparare, ca nu doreste da dea declaratii, iar ca singurul lucru pe care doreste sa il transmita este ca “a spus numai adevarul in comisie si in plen va face la fel”.

Catalin Boboc, presedintele comisiei juridice a Senatului, a declarat ca votul a fost unui favorabil cererii DIrectiei Nationale Anticoruptie. Aceasta decizie urmeaza sa fie transmisa plenului.

”Astfel, vom transmite plenului Senatului raportul favorabil in privinta solicitarii DNA”, a declarat Catalin Boboc.

De asemenea, presedintele comisiei a tinut sa mentioneze ca nici comisia juridica si nici plenul nu fac arestari.

”Asta nu inseamna ca va veni duba DNA in fata scarilor Senatului, ca sa aresteze pe cineva”, a adaugat Catalin Boboc. Senatorul a precizat ca este vorba doar despre un act procedural, cu care Parchetul va merge in instanta, instanta fiind cea care va decide masurile ce urmeaza a fi luate in privinta solicitarii Parchetului.

”Ma bucur ca aceasta a fost solutia comisiei, sper ca aceasta sa fie si solutia plenului, pentru ca, altfel, am bloca posibilitatea instantei de a nu aproba cererea de arestare”, a mentionat senatorul liberal Catalin Boboc.

”Nu as vrea sa mai rostogolim aceasta idee ca Parlamentul, sau blocheaza, sau incuviinteaza ceva”, a spus presedintele comisiei juridice, evidentiind ca ”procedura privind arestarea preventiva a lui Dan Sova poate continua, iar acest lucru nu inseamna ca Sova este vinovat, nici ca trebuie sau nu sa fie arestat, ci ca procedura masurii preventive poate continua”.

Sursa: Mediafax.ro

  Articol "taguit" ca:
  Categorii:
Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.