Consiliul Concurentei: Ne temem ca retailerii se vor inteleg intre ei sa pastreze in profituri reducerea TVA

Consiliul Concurentei: Ne temem ca retailerii se vor inteleg intre ei sa pastreze in profituri reducerea TVA
mai 11 13:18 2015 Printeaza acest articol

Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei, a declarat ca se teme ca in aceasta perioada anterioara reducerii TVA sa nu apara intelegeri intre magazine, lanturi de magazine si intre producatori. Acestia ar putea incerca sa pastreze in profiturile lor micsorarea TVA la 9% la alimente.

In conferinta de presa sustinuta la Cluj-Napoca, luni, Chiritoiu a declarat ca institutia pe care o conduce monitorizeaza preturile. Daca vor exista chiar si cele mai mici indicii ca sunt intelegeri ilegale intre producatori si magazine vor fi facute investigatii si se vor lua masuri drastice.

„Guvernul ne-a solicitat să monitorizăm ce se întâmplă în această perioadă cu ocazia reducerii TVA. Ne e teamă că pot să apară înţelegeri între magazine, între lanţuri de magazine, între producători, care să încerce să păstreze în profiturile lor reducerea TVA. Monitorizăm şi vrem să vedem ce s-a întâmplat cu nivelul preţurilor după ce Guvernul a făcut anunţul cu reducerea TVA şi să vedem după 1 iunie în ce măsură se transmite reducerea de TVA în preţul la raft. Dacă vor fi indicii că sunt înţelegeri ilegale între producători şi/ sau magazine vom deschide investigaţii”, a spus Bogdan Chiritoiu.

Presedintele Consiliului Concurentei a adaugat ca institutia pe care o coordoneaza nu va putea prinde toti “coruptii si hotii”, insa isi ia angajamentul de a lua masuri pentru a preveni orice situatie ilegala.

„Important este să prindem destui şi să dăm amenzi suficient de mari astfel încât oamenii să se gândească de trei ori înainte de a încălca legea”, a subliniat Bogdan Chiritoiu.

  Articol "taguit" ca:
  Categorii:
Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.