Consiliul Judeţean Sibiu controlat de DNA

Consiliul Judeţean Sibiu controlat de DNA
august 01 12:31 2016 Printeaza acest articol

Consiliul Judeţean Sibiu controlat de DNA

Consiliul Judeţean Sibiu are parte, astăzi, de controale din partea procurorilor DNA.

Procurorii fac percheziţii, azi, la Consiliul Judeţean Sibiu. Au fost ridicate documente privind achiziţii publice directe efectuate în perioada 2011-2015. Deoareece există suspiciuni că ar fi fost favorizate firme apropiate fostului preşedinte al consiliului, Ioan Cindrea.

Consiliul Judeţean Sibiu controlat de DNA

Surse judiciare au declarat că în dosar ar fi implicaţi mai mulţi funcţionari. Printre care şi directoarea serviciului administrativ din Consiliul Judeţean Sibiu. Sursele citate susţin că în obţinerea contractelor ar fi fost favorizate inclusiv firme care aparţineau ginerelui şi fiicei lui Ioan Cindrea, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu.

Contractele vizate au fost închiate în perioada 2011-2015 şi aveau ca obiect achiziţionarea de către instituţia publică a unor servicii de monitorizare foto/video, de reparaţii şi întreţinere auto precum şi achiziţii de materiale de întreţinere/consumabile, proceduri derulate cu menţionarea de date nereale în documentele justificative ale tranzacţiilor comerciale, aspecte de natură a crea un avantaj patrimonial furnizorilor, adaosul fiind, în unele cazuri, şi de 240,56 %, au declarat surse judiciare.

În dosar sunt vizate fapte de abuz în servciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, fiind percheziţii în desfăşurare la sediul Consiliului Judeţean şi la domiciliul unor persoane, au precizat aceleaşi surse.

Consiliul Judeţean Sibiu controlat de DNA

Daniela Câmpean, preşedintele CJ Sibiu, a făcut azi declarații. A precizat faptul că percheziţiile au legătură cu un dosar mai vechi. Dosar pentru care s-au făcut cercetări şi în luna aprilie.

„Sunt percheziţii pentru aceleaşi activităţi şi fapte care au fost şi data trecută, în completarea cercetărilor. DNA Alba Iulia a solicitat acte în plus pe fiecare serviciu în parte. Nu e alt dosar, nu sunt alte cercetări”, a declarat Daniela Câmpean, preşedintele CJ Sibiu.

Rămâne de văzut dacă Ioan Cindrea și ceilalți, implicați în scandal, vor răspunde penal sau nu. Toate aceste aspecte le vom afla la finalul anchetei DNA.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.