Cosul ce contine necesarul de nutrienti pentru o familie costa 19 lei!

Cosul ce contine necesarul de nutrienti pentru o familie costa 19 lei!
martie 11 15:03 2015 Printeaza acest articol

Valoarea minima a unui cos de cumparaturi care asigura tot necesarul de nutrienti pentru o familie de patru persoane este de 19,41 lei. Specialistii OSM si ai Centrului Global pentru Nutritie si Sanatate spun ca suma acopera alimentele esentiale necesare pentru a sustine o nutritie sanatoaa celor patru membri ai familiei.

Cosul zilnic poate include urmatoarele produse: faina integrala, paine cu tarate, varsa, ficat de porc, macrou, telemea, ceapa, cartofi, sfecla, malai. Aceste alimente din componenta cosului zilnic sunt sanatos calculate in conformitate cu recomandarile privind aportul de nutrienti si obiectivele privind alimentatia propuse de OMS (OMS 2003 si OMS 2014).

Acest cos minim poate fi diversificat, valoarea lui putand depasi suma minima de 19,41 lei. Daca in componenta acestuia se introduc merele, orezul, prazul, alte organe animale si o varietate mare de peste, costul cosului diversificat osciland intre 20 si 26 de lei.

OMS-Organizatia Mondiala a Sanatatii a facut o analiza a posibilitatii de introducere in alimentatia zilnica a romanilor de limente sanatoase. In colaborare cu Centrul Global pentru Nutritie si Sanatate de la Comenhaga, acestia au cautat sa se incadreze intr-un buget redus, minim chiar, pe care sa si-l permita fiecare familie pentru a introduce in dieta lor elemente cat mai bune pentru organism. Aceasta analiza s-a desfasurat in lunile februarie-martie 2015, in magazine, piete, hypermarketuri, din patru regiuni ale tarii.

Rezultatele studiului “Cosul National de Alimentatie Sanatoasa” au fost prezentate intr-o conferinta de presa, organizata de Biroul pentru Romania al Organizatiei Mondiale a Sanatatii si Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului “Alfred Rusescu”.

Sursa: Mediafax.ro

  Articol "taguit" ca:
  Categorii:
Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.