Cristian Poteras, fostul primar al Sectorului 6, condamnat la opt ani de inchisoare!

Cristian Poteras, fostul primar al Sectorului 6, condamnat la opt ani de inchisoare!
mai 22 19:05 2015 Printeaza acest articol

Fostul edil al Sectorului 6, Cristian Poteras, a fost condamnat la opt ani de inchisoare. Acesta a fost gasit vinovat de abuz in serviciu privind eliberarea unor titluri de proprietate pe terenuri intravilane, printr-o decizie definitiva a Curtii de Apel Bucuresti, dupa ce Judecatoria Sectorului 6 l-a achitat.

Poteras a primit o pedeapsa de opt ani de inchisoare, vineri, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, in forma calificata si continua. In aceeasi sentinta, fostului primar i-au fost interzise mai multe drepturi pe o perioada de cinci ani, dupa executarea sau considerarea ca executata a condamnarii principale.

Pe langa Cristian Poteras, in acelasi dosar, au mai fost condamnati si sase functionari publici. Ghoerghe Florica, Petre Bonce si Dumitru Vultur au primit cate cinci ani de inchisoare pentru infractiunea de abuz in serviciu, forma calificata si continua. Daniel Moise a  primit o pedeapsa de trei ani si sase luni de inchisoare cu executare. Cristina Popescu si Dorina Piftor au primit cate trei ani, pedeapsa suspendata pe durata unui termen de incercare de sapte ani.

De asemenea, Curtea de Apel Bucuresti a decis desfiintarea unor titluri de proprietate pentru terenuri intravilane, dintre cele emise de fostul edil Crsitian Poteras. Institutia a dispus si confiscarea mai multor sume de bani, mai exact 20 de milioane de euro de la Marian Jean Capatana, suma ce reprezinta pretul obtinut din vanzarea a doua terenuri din Sectorul 6 al Capitalei. Cele doua terenuri intravilane aveau suprafete de 16.831 metri patrati, respectiv 3.053 metri patrati. Lui Nicolea Berendea I va fi confiscata suma de 810.000 de euro, adica pretul obtinut din vanzarea unui teren de peste o mie de metri patrati, teren amplasat in Sectorul 6.

„În baza art. 404 alin. 4 lit.c raportat la art.249 C. proc. pen. dispune luarea măsurii asigurătorii a sechestrului, în vederea confiscării speciale, asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile aparţinând intimaţilor: – Căpăţînă Marian Jean (Capatina Marco Jean), până la concurenţa sumei de 19.900.000 Euro; – Berendea Nicolae Ion, până la concurenţa sumei de 810.000 Euro”, se arata in decizia judecatorilor.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.