Curatenie, reparatii, plantarea de palmieri – Pregatirile pentru 1 Mai la Mamaia

Curatenie, reparatii, plantarea de palmieri – Pregatirile pentru 1 Mai la Mamaia
aprilie 28 19:01 2015 Printeaza acest articol

Minivacanta de 1 Mai se apropie, iar pregatirile sunt in toi in Mamaia. Proprietarii de pensiuni, hoteluri si restaurante sunt in plina agitatie, facand curatenie si reparatii, iar angajatii de la Spatii Verzi planteaza palmieri. Hotelierii estimeaza ca aproximativ 25.000 de turisti vor vizita statiunea la sfarstitul saptamanii.

Datorita putinului timp ramas la dispozitie, agentii economici din Mamaia se pregatesc intens sa primeasca turistii in acest weekend prelungit. In zona Piatetei Perla comerciantii se ocupa de ultima curatenie, spaladnd geamurile magazinelor, vopsind si aranjand marfa. Angajatii terselor se ocupa de utlimele reparatii si pun in ordine cele necesare pentru sosirea turistilor.

Pregatirile continua si in centrul statiunii Mamaia, in Piateta Cazino, locatia unde s-a desfasurat carnavalul verile trecute. In aceasta zona se fac modificari la magazine, iar unii comercianti se ocupa de curatenie, de aranjatul hainelor pe umerase si vopsitul manechinelor din vitrina.

Toti cei implicati sustin ca vor finaliza lucrarile pana la inceperea minivacantei de 1 Mai si ca vor fi pregatiti sa primeasca turistii in acest sfarsit de saptamana, insa timpul nu pare a fi de partea lor.

Cluburile din Mamaia sunt aproape gata sa isi faca marile deschideri  cu ocazia primei zile de vara.

Pe plaja, operatorii se pregatesc pentru numarul mare de turisti ce urmeaza sa populeze Mamai, iar unii dintre acestia au inceput deja sa isi amplaseze sezlongurile si umbrelele pe nisip.

Angajatii Serviciului Spatii Verzi si-au terminat lucrarile de intretinere si, ca in fiecare an, au platat palmieri. Conform datelor oferite de preprezentantii Primariei Constanta, 40 de palmieri au fost pozitionati in rondul de la intrarea in Mamaia dinspre Constanta. Copacii din statiune au fost toaletati, suprafetele de gazon au fost tunse, iar peluzele au fost supuse unor lucrari de refacere.

Weekendul prelungit sau minivacanta de 1 Mai va aduce in statiunea Mamaia mai mult de 25.000 de turisti, conform estimarilor hotelierilor.

Nicolae Bucovala, presedintele Asociatiei Patronale Mamaia, a declarat ca gradul de ocupare in statiunea Mamaia cu ocazia inceperii sezonului estival va fi de 100 la suta.

“Mamaia este pregatita pentru turisti. In acest moment avem un grad de ocupare de 90 la suta, joi vor fi primele intrari, iar de 1 Mai credem ca gradul de ocupare va fi 100 la suta. Asteptam peste 25.000 de turisti in Mamaia”, a declarat Bucovala.

Acesta a precizat ca hotelierii mai au doar cateva detalii de pus la punct, iar unele terase si restaurante si-au terminat deja lucrarile si au inceput aprovizionarea pentru 1 Mai.

  Articol "taguit" ca:
  Categorii:
Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.