Cutremur de 7,5 grade pe scara Richter în Afganistan și Pakistan.

Cutremur de 7,5 grade pe scara Richter în Afganistan și Pakistan.
octombrie 26 17:12 2015 Printeaza acest articol

Astăzi a avut loc un cutremur devastator în Afganistan și Pakistan, de 7,5 grade pe scara Richter. Potrivit Institutului american de geofizică (USGS), epicentrul seismului s-a situat la Jurm, în lanțul muntos Hindu Kush din provincia Badakhshan, la o adâncime de 213,5 kilometri. Majoritatea victimelor au fost raportate în Pakistan și cel puțin 18 în Afganistan, între care 12 eleve în provincia Takhar, vecină cu regiunea în care s-a produs cutremurul. Cel puțin șase persoane au murit și 69 au fost rănite și în provincia Nangarhar, potrivit unui spital local.
Cutremur de 7,5 grade pe scara Richter în Afganistan și Pakistan.Guvernatorul provinciei Badakhshan a informat că cel puțin 400 de case au fost distruse, semnalând că are dificultăți în a ține legătura cu zona din cauza pagubelor suferite de rețelele de comunicare. Institutul american de geofizică (USGS) a revizuit în jos magnitudinea seismului, de la 7,7 la 7,6, apoi la 7,5. Departamentul pakistanez de meteorologie a evaluat, la rândul său, magnitudinea la 8,1. Cutremurul a fost resimțit în capitalele Indiei, Afganistanului și Pakistanului, făcând să se clatine clădirile timp de aproape un minut și determinând oamenii să iasă în stradă. Potrivit unor surse medicale, peste o sută de persoane au fost rănite în Valea Swat, în Pakistan. Reuters, care citează tot surse medicale, scrie că s-au înregistrat și doisprezece decese.
Cutremur de 7,5 grade pe scara Richter în Afganistan și Pakistan.Potrivit autorităților din Pakistan, numărul morților din această țară se ridică la 145, ceea ce duce bilanțul victimelor la cel puțin 180, relatează The Guardian.
Imaginile surprinse în direct în studioul postului Ariana TV din Kabul arata cum a fost resimțit seismul în Afganistan.

 

  Articol "taguit" ca:
  Categorii:
Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.