Cutremurul din Nepal a facut peste 3.600 de victime!

Cutremurul din Nepal a facut peste 3.600 de victime!
aprilie 27 12:33 2015 Printeaza acest articol

Bilantul cutremurul din Nepal este devastator! Aceasta calamitate a facut peste 3.600 de victime, determinand ranirea a peste 6.500 de persoane si alte zeci de mii de oameni sa isi petreaca noaptea pe strazi.

Potrivit AP, bilantul victimelor a ajuns la 3.617 morti, luni, la doua zile dupa producerea tragediei. Dintre acestea, 1.302 persoane si-au pierdut viata numai in regiunea Valea Kathmandu, unde alte 6.515 persoane au fost grav ranite, potrivit datelor furnizate de catre politia din regiune.

Alte 18 persoane au fost declarate decedate, in urma producerii unei avalanse care a afectat tabara de baza de pe Mintele Everest.

Turistii aflati in Nepal nu pot avea liniste din cauza resurselor de apa si alimente care se diminueaza in cantitate pe fondul penelor de curent alectric. Locatii pentru cazare se gasesc foarte greu, iar variante de a parasi tara sunt practic inexistente.

Pierre-Anne Dube, turista originara din Quebec, afirma ca este speriata de moarte si ca vrea sa plece cu primul avion pe care il gaseste, iar ca noaptea si-a petrecut-o pe trotuarul din fata unui hotel, din lipsa de camere disponibile.

„Nu putem contacta ambasada. Vrem sa plecam. Suntem speriati. Nu exista alimente. Nu am mancat o masa normala de la cutremur si nu avem vesti despre ce se intampla”, a declarat femeia in varsta de 31 de ani.

Ek Narayan Aryal, un oficial din Kathmandu, a delcarat ca au fost distribuite atat corturi, cat si apa, in zece locatii din capitala, insa replicile cutremurului au lansat inca un val de panica printre populatie.

„Au fost aproximativ 100 de cutremure si replici, ceea ce a ingreunat eforturile de salvare. Chiar si salvatorii sunt speriati si fug din cauza lor”, a declarat oficialul din Nepal.

Peste noapte, zeci de mii de persoane au dormit in parcuri sau pe terenuri de golf, altele campand chiar si in piete, inconjurate de daramaturi.

„Nu ne simtim deloc in siguranta. Au fost atat de multe replici. Nu se mai opreste”, a declarat Rajendra Dhungana, o femeie de 34 de ani, care a asistat la incinerarea nepoatei sale, alaturi de familie, la Templul Pashuputi Nath din Kathmandu. „Am vazut sute de cadavre arzand”, a adaugat ea.

Acest cutremur a fost cel mai grav produs in Nepal, in peste 80 de ani. Calamitatea a distrus zone intregi din cartierele cu vechime ale capitalei nepaleze. Socul a fost atat de puternic incat a fost resimtit in India, Bangladesh, Tibet si Pakistan.

In anul 1934, Nepalul a fost mistuit de cel mai puternic cutremur inregistrat aici, cu o magnitudine de 8 gradde, care a distrus orasele Kathmandu, Bhaktapur si Patan.

  Articol "taguit" ca:
  Categorii:
Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.