Dacian Cioloș denunțat la DNA pentru Cumințenia Pământului

Dacian Cioloș denunțat la DNA pentru Cumințenia Pământului
octombrie 28 18:10 2016 Printeaza acest articol

Dacian Cioloș denunțat la DNA pentru Cumințenia Pământului

Sebastian Ghiță și Bogdan Diaconu au făcut denunțul

Dacian Cioloș a avut parte de surprize astăzi, dar nu ca cele făcute de Andreea Marin.

Penalul Sebastian Ghitță împreună cu Bogdan Diaconu, președintele PRU, au făcut astăzi un denunț la DNA în afacerea Cumințenia Pământului. În denunțul făcut premierul este acuzat de abuz în serviciu ți înșelăciune.Dacian Cioloș denunțat la DNA pentru Cumințenia Pământului

„Am venit să depunem un denunț penal în numele partidului România Unită împotriva premierului Dacian Julien Cioloș. Pentru infracțiunea de abuz în serviciu și înșelăciune în speţa numită Cuminţenia Pământului. Premierul a început un nou program pentru România, achiziția de opere de artă, la prețuri de 10 ori umflate. Ştim că au fost nişte evaluări, făcute de experţi au spus prima dată 800.000, apoi 1.200.000, două milioane, trei milioane, ultima evaluare a fost cinci milioane. Iată că Guvernul cioloş a cheltuit 11 milioane de euro din banii românilor pentru o operă de artă care oricum era în patrimoniul naţional şi nu putea fi scoasă din ţară”, a spus Bogdan Diaconu.Dacian Cioloș denunțat la DNA pentru Cumințenia Pământului

„Procurorii DNA trebuie să ne arate că, așa cum pretind, sunt echidistanți și imparțiali. Că nu sunt niște procurori care pentru unii sunt mumă și pentru alții ciumă. Cred că în primul rând trebuie să înceapă cercetările în această fraudă care se poate transforma într-un nou ANRP. Am informații precise – l-ați auzit și pe Victor Ponta spunând acest lucru – că această operă de artă a avut niște evaluări, iar notele date de SRI Guvernului au precizat foarte clar statutul acestei opere de artă și faptul că este exclus ca ea să poată fi achiziționată din bani publici, cu atât mai puțin cu cât se dorește a fi achiziționată cu 5 milioane de euro sau 11 milioane”, a spus Sebastian Ghiță.

Prețul negociat cu proprietarii Cumințeniei Pământului este 11 milioane de euro. Din acești bani, statul urma să dea 5 milioane de euro. Alte 6 milioane ar fi trebuit strânse în urma unei campanii de donații. Guvernul a anunțat că va acoperi și restul sumei pentru achiziția operei lui Brâncuși. De asemenea, Executivul a anunțat că va fi deschisă o subscripție publică pentru achiziționarea altor opere de patrimoniu.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.