Daimler este interesată din nou de România

Daimler este interesată din nou de România
august 31 08:20 2016 Printeaza acest articol

Daimler este interesată din nou de România

Daimler este compania ce deţine una din cele mai importante marci de autoturisme, Mercedes-Benz.

Premierul Dacian Cioloș pleacă în Germania, unde va face o vizită cu profil economic în trei landuri germane.

„O mare firmă care s-a retras acum câteva luni de la Salonta, din vestul României. Acest proiect urma să se trasforme într-o uzină de asamblare”, a declarat Emil Hurezeanu, care nu a dat numele companiei.

Daimler este interesată din nou de România

Dacian Cioloş va vizita landurile cele mai interesante din punct de vedere economic. Dar şi cu tradiţii în relaţii bilaterale cu România. E vorba de Bavaria, Munchen. Unde va avea întâlniri pe mai multe paliere cu oameni de afaceri. Întâlniri organizate de forumurile cele mai importante ale oamenilor de afaceri germani. Ale investitorilor germani în Europa de Răsărit şi ale investitorilor germani în România.

„Vor fi toate marile firme germane la întâlnire. Daimler, Bosh, Kaufland, Lidl. Premierul va face o vizită la Dusseldorf cu care noi am avut relaţii foarte bune. E prima vizită pe care un înalt lider român o face acolo. După una a lui Năstase în 2002 sau 2003. E o mare concentraţie de migraţie românească acolo. Va ajunge şi la Stuttgart. Multe din firmele mari aveau doar desfacere şi vânzări în România. Acum lucrează în România piese de mare performanţă. Şi se îndreaptă spre o fază în care vor asambla în România”, a adăugat Emil Hurezeanu.

La începutul lunii mai, Daimler a a anunţat că a preferat Polonia, şi nu România. Pentru investiţia a circa 500 de milioane de euro în construcţia unei noi fabrici de motoare. În vederea extinderii activităţilor de producţie în afara Germaniei.

„Cei de la Daimler voiau ca piesele să ajungă în 17 ore la poarta fabricii din Bremen. Din această cauză, Sebeş nu s-a putut califica. Nu infrastructura este problema principală pentru industria auto, ci forţa de muncă. Trebuie să ne ocupăm de calificarea forţei de muncă. Şi de păstrarea specialiştilor în ţară”, spunea atunci vicepremierul Costin Borc, la o conferinţă pe teme auto.

Daimler a inaugurat, la începutul lunii aprilie, o nouă fabrică auto în Sebeş, judeţul Alba. Unde produce cutia de viteză 9G Tronic, cu nouă trepte. Nemţii spun că este special proiectată să optimizeze consumul de combustibil.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.