Descoperire uimitoare facuta de NASA: Pluto este mai mare decat s-ar fi crezut

Descoperire uimitoare facuta de NASA: Pluto este mai mare decat s-ar fi crezut
iulie 14 08:55 2015 Printeaza acest articol

In 2006, planeta Pluto a fost catalogata ca o planeta pitica, insa recent, misiunea NASA, Noi Orizonturi, a demontat acea teorie, descoperind ca Pluto este un obiect spatial mult mai mare decat s-ar fi asteptat oamenii de stiinta.

NASA a anuntat luni ca Pluto masoara 1473 de mile in diametru, ceea ce ar insemna ca este mai mare decat orice estimari anterioare. Pana acum, dimensiunea planetei nu a putut fi masurata cu exactitate din cauza factorilor complicati din atmosfera sa.

„Dimensiunea lui Pluto a fost dezbatuta inca de la descoperirea sa in 1930. Suntem incantati sa raspundem intr-un final la aceasta intrebare,” a declarat unul dintre oamenii de stiinta ai misiunii, Bill McKinnon

Misiunea, Noi Orizonturi a fost lansata in 2006 pentru a studia Pluto si Lunile sale, si este programata pentru o noua explorare astazi. NASA se asteapta sa afle mai multe informatii despre „micuta” planeta si satelitii sai, datorita faptului ca sonda este gata pentru a capta imagini mai bune si pentru a colecta noi informatii.

Din informatiile de pana acum, cea mai mare Luna a lui Pluto este Charon cu o suprafata de 751 de mile, dintr-un capat in altul. Nix si Hydra, alte doua Luni mai mici masoara 20 si respectiv 30 de mile.

Descoperire uimitoare facuta de NASA: Pluto este mai mare decat s-ar fi crezut

  Articol "taguit" ca:
  Categorii:
Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.