Dezbateri generale pe bugetul pe 2016

Dezbateri generale pe bugetul pe 2016
decembrie 14 14:19 2015 Printeaza acest articol

Dezbateri generale pe bugetul pe 2016 au început luni în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului. Proiectul este prezentat în plen de premierul Dacian Cioloș, iar la ședință sunt prezenți majoritatea miniștrilor Cabinetului. Numai 250 de deputați și senatori și-au înregistrat prezența la lucrări.

Dezbateri generale pe bugetul pe 2016Comisiile reunite de buget-finanțe au dat, duminică, raport favorabil legii bugetului de stat pe anul viitor, cu unanimitate de voturi. Grupul parlamentar al minorităților naționale va susține bugetul de stat pe 2016, a anunțat, luni, deputatul Adrian Merka, la dezbaterile generale din plenul comun al Senatului și Camerei Deputaților.

PSD va vota proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2016, a anunţat, luni, în cadrul dezbaterilor din Parlament, deputatul social-democrat Viorel Ştefan, care a afirmat că acest gest poate fi interpretat ca un al doilea vot de încredere acordat Guvernului Cioloş, după învestitură. Social-democratul a afirmat că o eventuală cădere a bugetului de stat în Parlament ar echivala cu o moţiune de cenzură, ceea ce PSD, „în acest context”, nu îşi doreşte. Viorel Ştefan a afirmat însă că sunt şi elemente din buget unde sunt probleme, mai ales pentru domenii cheie.

Premierul Dacian Cioloş a declarat, luni, în plenul reunit al Parlamentului, că guvernul a decis să respecte, la elaborarea bugetului de stat pe 2016, cadrul legal adoptat de Legislativ, deşi impactul majorării salariilor şi al relaxării fiscale este de 20 miliarde de lei. Cioloş a încheiat prezentarea bugetului exprimându-şi speranţa ca Parlamentul să adopte propunerea de buget pentru „a putea trece la treabă”, la implementarea măsurilor pe care le-a prevăzut pentru eficientizarea actului guvernamental şi pentru a crea premisele unei viziuni de dezvoltare economică pe termen mediu şi lung.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.