DNA l-a pus oficial sub acuzare pe fostul ministru de interne

DNA l-a pus oficial sub acuzare pe fostul ministru de interne
septembrie 09 12:38 2016 Printeaza acest articol

DNA l-a pus oficial sub acuzare pe fostul ministru de interne

Petre Tobă chemat azi la DNA ca suspect

DNA ceruse ieri și a și primit avizul faborabil din partea Președintelui Iohannis, în ceea ce-l privește pe fostul Ministru de Interne, Petre Tobă. Astăzi, fostul ministru de interne a fost audiat și a declarat, la ieșirea din sediul central DNA, că procurorii i-au adus la cunoștintă dispunerea urmăririi penale. Acuzația este cea de favorizare a făptuitorului în dosarul DIPI.

DNA l-a pus oficial sub acuzare pe fostul ministru de interne

Tot astăzi DNA a anunțat oficial faptul că l-au pus sub acuzare pe fostul ministru. Procurorii anticorupţie au cerut în urmă cu o săptămână preşedintelui României încuviinţarea începerii urmării penale pentru fostul ministru. În cerere se arată că la data de 01 aprilie Petre Tobă ar fi refuzat să declanşeze declasificarea parţială a unor documente. Solicitate de anchetatori în dosarul în care Gabriel Oprea a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu. În legătură cu cheltuieli din bugetul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

Mai jos aveți și declarația de presă dată de Tobă la ieșirea de la DNA

”Mi s-a adus la cunoştinţă faptul că a fost dispusă urmărirea penală faţă de acuzaţia de favorizare a făptuitorului. Niciodată nu am comentat un dosar penal, nu îl voi comenta acum. Faza de urmărire penală este confidenţială, nu pot face declaraţii. Cred în nevinovăţia mea şi voi prezenta toate probele. Eu mi-am depus demisia din funcţia de ministru al Afacerilor Interne pentru a nu implica ministerul într-un scadal public. Îmi susţin nevinovăţia şi sunt aici să aduc toate argumentele. Sunt convins că îmi voi dovedi nevinovăţia.”

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.