Donald Trump singur in cursa pentru Casa Alba

Donald Trump singur in cursa pentru Casa Alba
mai 04 10:24 2016 Printeaza acest articol

Donald Trump, singur in cursa pentru Casa Alba, dupa ce Ted Cruz s-a retras. Omul de afaceri Donald Trump a obtinut marti o victorie majora la primarele republicane din Indiana, apropiindu-se in mars fortat de investitura pentru prezidentialele din noiembrie, relateaza AFP. Omul de afaceri Donald Trump, devenit marti candidatul probabil al Partidului Republican in cursa pentru Casa Alba, s-a aratat convins de victoria sa la alegerile prezidentiale din noiembrie unde, cel mai posibil, o va infrunta pe democrata Hillary Clinton, scrie AFP, conform Agerpres. „Vom castiga in noiembrie, vom castiga grandios si va fi America mai intai”, a declarat el intr-un discurs dupa ce a invins la primarele din statul Indian. Omul de afaceri Donald Trump a devenit marti posibilul candidat al Partidului Republican la prezidentialele din noiembrie dupa retragerea din cursa a senatorului ultraconservator de Texas, Ted Cruz, anunta AFP.Donald Trump singur in cursa pentru Casa Alba

„Am dat totul, dar alegatorii au ales o alta cale. Inima este grea, dar cu un optimism fara margini pentru viitorul tarii noastre, ne suspendam campania”, a declarat Ted Cruz intr-un discurs la Indianapolis, dupa infrangerea usturatoare la primarele din Indiana in fata lui Donald Trump. Posturile americane de televiziune l-au declarat invingator in fata senatorului ultraconservator Ted Cruz si a guvernatorului John Kasich imediat dupa inchiderea sectiilor de votare din acest stat industrial situat in regiunea Marilor Lacuri. In tabara democratilor, invingatorul urmeaza sa fie anuntat, dar Hillary Clinton il devansa pe senatorul Bernie Sanders ca numar de voturi obtinute. Potrivit unor rezultate partiale, Donald Trump este creditat cu peste 50% din voturi, Ted Cruz 33%, iar John Kasich 10%. Este a saptea victorie consecutiva pentru miliardarul populist pe care nimic nu pare sa il poata opri, in pofida mobilizarii unei parti a conducerii republicanilor. El nu a ajuns inca la majoritatea de 1.237 de delegati pentru a obtine incontestabil investitura, dar probabilitatea unei victorii generale pana la ultimele primare de la 7 iunie a crescut considerabil. Presedintele Partidului Republican, Reince Priebus, a oficializat marti viitoarea investitura a lui Donald Trump in cursa pentru Casa Alba si a lansat un apel taberei sale sa se adune in spatele omului de afaceri pentru a-i invinge pe democrati, relateaza AFP. Intr-un mesaj pe Twitter, publicat la putin timp dupa victoria lui Donald Trump in primarele din Indiana si retragerea din cursa a principalului adversar al acestuia, Ted Cruz, liderul partidului a scris ca „DonaldTrump va fi candidatul probabil al GOP (acronimul pentru Grand Old Party), trebuie sa ne unim cu totii si sa ne concentram asupra infrangerii lui HillaryClinton. #NeverClinton”.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.