Dumitru Dragomir la DIICOT

Dumitru Dragomir la DIICOT
februarie 24 09:20 2016 Printeaza acest articol

Dumitru Dragomir la DIICOT! Dumitru Dragomir, fost președintele LPF, a ajuns în această dimineață la DIICOT, în dosarul în care procurorii anchetează cum a fost cheltuit un milion de dolari în legătură cu baza FRF de la Buftea. Un nou dosar de corupţie la Federaţia Română de Fotbal. Baza sportivă de la Buftea ar fi fost supraevaluată pentru a putea sifona un milion de dolari din banii FIFA, cred procurorii antimafia. Ei au demarat ancheta în urma unor articole din „Prosport” şi au indicii că numai pentru proiectarea bazei s-ar fi umflat factura de 20 de ori. În acte, şi grupurile sanitare sau terenurile de fotbal au costat mult peste preţul pieţei.Dumitru Dragomir la DIICOT

Dosarul investiţiilor în baza sportivă Buftea este însă la început. Procurorii antimafia au chemat deja la audieri o parte din membrii comitetului executiv al FRF în perioada 2009-2012. Din comitetul executiv al Federaţiei fac parte 14 membri, reprezentanţi ai cluburilor din toate diviziile şi ai comisiilor de arbitraj. „Am fost chemat ca martor. O să trebuiască să răspund pentru perioada în care am avut mandat în comitetul executiv, 2005-2009”, spune Patriţiu Abrudan. Ancheta procurorilor vizează chiar anul 2009. Atunci se semna contractul prin care la Buftea urma să fie construită una dintre cele mai moderne baze sportive de fotbal din România.

Pe cele 4,77 de hectare puse la dispoziţie de primăria Buftea, Federaţia a construit două terenuri sintetice de fotbal, două terenuri cu iarbă, o tribună de 450 de locuri, vestiare şi două instalaţii de nocturnă. Baza are şi un hotel unde sunt cazaţi fotbaliştii în timpul cantonamentelor. Totul pentru 4 milioane de dolari. Anchetatorii cred însă că ridicarea bazei a costat doar 3 milioane de dolari şi înceracă acum să vadă unde s-a dus diferenţa de un milion de dolari. Procurorii au indicii că facturile ar fi fost umflate. Jurnaliştii Prosport, care au mers pe firul banilor, susţin că cele două terenuri nu ar fi trebuit să coste mai mult de 500 de mii de euro. Şi nu ar fi fost singurele investiţii supraevaluate.

Mircea Sandu, pe atunci preşedinte executiv al Federaţiei de Fotbal vine cu o explicaţie. Spune că invetiţiile de la Buftea au fost monitorizate de forurile europene. Procedura prin care se pot cere bani FIFA este identică celei pentru accesarea fondurilor europene. Baza de la Buftea a fost terminată în 2011 şi inaugurată în prezenţa lui Sepp Blatter, preşedintele forului european.Dumitru Dragomir la DIICOTEu am făcut proiectul evaluat. Aceste două milioane nu ţi le dădea aşa…Ţi le dădea pe situaţie de lucrări, pe bază de filme, de poze, de inspecţii”

declară Mircea Sandu.Dumitru Dragomir la DIICOT

„Este o anchetă în plină desfășurare, așadar nu cred că se cuvine un comentariu. Dacă ne gândim și la ce subiect vizează ancheta, mă refer la ce estimează procurorii, dintr-o altă eră a FRF, atunci precizările chiar că devin de prisos. La solicitarea anchetatorilor, noi am furnizat toate documentele care ne-au fost cerute și vom sprijini această anchetă și pe mai departe, dacă ne vor fi solicitate și alte informații”

spune Răzvan Burleanu, preşedinte FRF.

Până acum, niciun oficial nu a fost pus sub acuzare.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.