Elena Udrea, despre dosarul BRD: Nu am incercat sa fraudez banca! O parte din credit l-am restituit!

by stirea | 21 mai 2015 14:52

In cursul zilei de joi, Elena Udrea a facut declaratii referitoare la ancheta in dosarul BRD, aceasta sustinand ca a accesat un credit pentru a cumpara un teren, dupa care a returnat o parte din suma datorata si  nu a incercat sa “pacaleasca” unitatea financiara.

„Sunt foarte multe credite neperformante, foarte mulţi oameni care au luat credite şi nu au putut să le mai restituite, fie că au luat credit pentru un apartament, fie au luat un credit de trei milioane pentru un teren de 6.000 de metri pătraţi. Nu înseamnă că cineva a vrut să fraudeze. (…) Dacă e adevărat ce am înţeles eu despre cei care se vorbeşte public, situaţia este alta, pentru că intenţia lor a fost aceea de a frauda banii băncii”, a declarat Elena Udrea, referitor la dosarul instrumentat de DIICOT in legatura cu accesarea a 17 credite neperferomante si nerambursate, in baza unor documente falsificate.

Fostul ministru a facut aceste afirmatii la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde, astazi, s-a judecat contestatia acesteia la masura preventiva in dosarul “Gala Bute”.

„(Cei implicaţi în anchetă – n.r.) au vrut să păcălească banca, adică au vrut să ia nişte bani şi nu s-au mai gândit niciodată să-i restituie. Nu este cazul meu. Astea înţeleg eu că sunt acuzaţiile la adresa acelor persoane. Doamne fereşte, nu vreau să inovez eu, să-i acuz eu de ceva de ce nu-i acuză parchetul. Diferenţa dintre mine şi acele persoane este că eu am luat un credit pe care am încercat să-l restitui, o parte din el l-am restituit. Când nu am mai putut să îl restitui, am făcut o cesiune de credit, iar astăzi terenul este la bancă şi banca îl execută”, a explicat Elena Udrea.

Elena Udrea sustine ca nu numai ca nu a ramas cu niciun ban de pe urma terenului, dar a “pierdut si banii pe care am apucat sa-i rambursez”.

Source URL: http://stireaexacta.ro/elena-udrea-despre-dosarul-brd-nu-am-incercat-sa-fraudez-banca-o-parte-din-credit-l-am-restituit/