Elena Udrea respiră ușurată după votul din Parlament.

Elena Udrea respiră ușurată după votul din Parlament.
octombrie 29 12:23 2015 Printeaza acest articol

Elena Udrea poate fi urmarita penal şi reţinută, nu şi arestată, aceasta este decizia data ieri in Parlament. Elena Udrea va putea fi urmărită penal şi reţinută, în condiţiile în care rezultatul final al votului Camerei Deputaţilor privind cererea de reţinere a fost de 123 de voturi pentru şi 119 împotrivă, în timp ce solicitarea de arestare a fost respinsă.

Elena Udrea respiră ușurată după votul din Parlament.

Anunţul privind decizia finală a deputaţilor în privinţa reţinerii şi arestării a venit însă după o oră şi jumătate de deliberări ale comisiei de numărare a voturilor. Potrivit procesului verbal prezentat în plenul Camerei, în cazul cererii de reţinere a deputatului Elena Udrea şi-au exprimat votul 242 de deputaţi, din care 123 s-au pronunţat pentru reţinere şi 119 împotrivă.

În cazul solicitării DNA de arestare a deputatului Elena Udrea şi-au exprimat opţiunea 220 de deputaţi, din care 115 voturi „pentru” arestarea prevenitvă şi 105 „împotrivă”. Pentru încuviinţarea solicitării erau necesare 122 de voturi.

Elena Udrea respiră ușurată după votul din Parlament.

Iniţial, surse din Comisie au anunţat că cererea privind încuviinţarea reţinerii Elenei Udrea a fost respinsă de Camera Deputaţilor, fiind înregistrate 142 de voturi împotriva acestei solicitări şi 119 „pentru”. Ulterior, aceleaşi surse au precizat că s-a decis ca voturile să fie renumărate întrucât au fost cazuri în care unii parlamentari au introdus mai multe bile în aceeaşi urnă. Comisia juridică a Camerei a avizat, vineri, cererea DNA pentru începerea urmăririi penale a Elenei Udrea, înregistrându-se 19 voturi „pentru”, 2 „împotrivă” şi un vot anulat.

Elena Udrea respiră ușurată după votul din Parlament.

Cererile privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive nu au întrunit în comisie numărul de voturi necesar pentru aviz. La cererea privind reţinerea au fost înregistrate 11 voturi „pentru”, opt „împotrivă”, 2 abţineri şi un vot anulat, iar la cea privind arestarea preventivă – 11 voturi”pentru”, 7 „împotrivă”, 3 abţineri şi un vot anulat. La şedinţa comisiei au fost prezenţi 22 de deputaţi, iar pentru aviz ar fi fost necesare 12 voturi favorabile. DNA a cerut ministrului Justiţiei să solicite Camerei Deputaţilor încuviinţarea urmăririi penale, a reţinerii şi arestării preventive a deputatului Elena Udrea, într-un nou dosar în care aceasta este acuzată de luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani, instigare la abuz în serviciu şi fals în declaraţii.

Elena Udrea, despre dosarul Elena Udrea respiră ușurată după votul din Parlament.

Elena Udrea este acuzată de procurorii DNA că a primit suma de 520.000 de lei, reprezentând valoarea unor lucrări de renovare a unei vile din Eforie Sud, care a fost trecută în patrimoniul privat şi scoasă la vânzare la un preţ subevaluat. De asemenea, Elena Udrea este suspectată că, în calitate de ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, având influenţă asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei şi SC Hidroelectrica SA, a cerut unui om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane de dolari pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului de vânzare – cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA. Elena Udrea este acuzată de procurorii DNA că a primit de la acest om de afaceri suma de 3,8 milioane de dolari.

Elena Udrea respiră ușurată după votul din Parlament.

Traian Băsescu a susţinut miercuri seara că decizia Camerei Deputaţilor de a încuviinţa reţinerea dar nu şi arestarea Elenei Udrea se explică prin faptul că „majoritatea parlamentarilor a crezut că e prea mult” şi că deputaţii s-au uitat şi la faptul că este femeie.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.