Emil Boc a fost audiat astăzi la DIICOT

Emil Boc a fost audiat astăzi la DIICOT
octombrie 19 12:58 2016 Printeaza acest articol

Emil Boc a fost audiat astăzi la DIICOT

A fost chemat ca martor în dosarul Rompetrol 2

Emil Boc, actualul primar al Clujului și fost premier, a fost astăzi la DIICOT în calitate de martor.

El a fost chemat ca martor în dosarul Rompetrol 2 în care sunt acuzați foști miniștri. Este vorba de Mihai Tănăsescu, Dan Ioan Popescu, Gheorghe Pogea și Sebastian Vlădescu. Cei patru sunt cercetați, conform DIICOT, pentru constituirea unui grup infracțional, pentru abuz în serviciu și complicitate la delapidare.

Emil Boc a fost audiat astăzi la DIICOT

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada septembrie-octombrie 2003, ministrul Finanţelor Publice, Tănăsescu Claudiu Mihai şi ministrul Economiei şi Comerţului, Popescu Ioan Dan şi-au exercitat cu rea credinţă atribuţiile de serviciu, în urma unei înţelegeri cu Patriciu Dan Costache, George Philip Stephenson şi Nicolcioiu Alexandru, în sensul iniţierii şi promovării OUG 118/2003 prin care datoriile bugetare restante ale S.C.Rompetrol Rafinare S.A. la data de 30.09.2003 în cuantum de aproximativ 603.000.000 USD au fost convertite în obligaţiuni subscrise de către Ministerul Finanţelor Publice”, susţin procurorii DIICOT.

Procurorii DIICOT au demarat cercetările în dosarul „Rompetrol II”, punând sechestre de aproximativ trei miliarde de lei pe acţiunile rafinăriei Petromidia şi pe conturile unor persoane fizice, dosarul fiind disjuns dintr-o cauză trimisă în judecată în anul 2006, investigaţiile vizând intervalul 1998-2003, în ultimii trei ani Guvernul României fiind condus la Adrian Năstase.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.