Emil Boc vrea salarii decente pentru primari

Emil Boc vrea salarii decente pentru primari
august 26 13:15 2016 Printeaza acest articol

Emil Boc vrea salarii decente pentru primari

Emil Boc, primarul Clujului, a declarat, azi, că diferenţele dintre salariile din administraţia centrală şi locală trebuie reduse.

Tot Emil Boc a mai spus primarii au nevoie de salarii „decente” care să le asigure o pensie mai mare, afirmând că pensiile speciale creează dezechilibre. Emil Boc a refuzat să explice ce înseamnă „salariu decent”. Afirmând ca Guvernul „care guvernează în funcţie de resursele pe care le are” ar trebui să răspundă la această întrebare. Liberalul a mai spus că nu este admisibil să existe diferenţe atât de mari. Se referea la salariile miniştrilor, ale deputaţilor şi cele din administraţia locală. Boc a spus că dacă salariile ar fi mai mari şi pensiile ar creşte, criticând pensiile speciale.

Emil Boc vrea salarii decente pentru primari

„În momentul în care noi am făcut salarizarea unitară, Banca Mondială a apreciat că maxim ce poate fi între administraţia centrală şi restul administraţiilor să fie între 15 şi 20%, maxim. Dar nu de două ori sau de trei ori mai mare. Acum din nou se încearcă sectorial să creăm pentru X, Z. Din nou se face praf tot sistemul de salarizare şi pensii din România. Din nou vom avea acele dezechilibre care erau în anii 2009-2010. Deja cred că sistemul este la limită în momentul de faţă”, a mai spus Emil Boc.

Emil Boc vrea salarii decente pentru primari

Liberalii, reuniţi vineri, urmează să adopte o rezoluţie prin care propun majorarea salariilor pentru primari. Dar şi o creştere medie de 22% a salariilor pentru funcţionarii publici, începând cu 2017. Încă de la dezbaterea legii, liberalii au susţinut că nu sunt de acord cu aceste pensii. Dar vor majorarea salariilor pentru primari. Deoarece indemnizaţiile sunt mici, raportat la responsabilitatea pe care o au edilii. Legea pensiilor pentru aleşii locali a fost declarată, de două ori, neconstituţională de judecătorii CCR, la sesizarea guvernului. Vom vedea cum se rezolvă cererile liberarilor.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.