Expertiza privind incendiul din clubul Colectiv finalizată

Expertiza privind incendiul din clubul Colectiv finalizată
ianuarie 20 15:11 2016 Printeaza acest articol

Expertiza privind incendiul din clubul Colectiv finalizată. Specialiștii Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă (INSEMEX) din Petroșani au finalizat expertiza în cazul incendiului produs, la sfârșitul lunii octombrie 2015, în clubul Colectiv din București. Raportul va fi predat săptămâna viitoare Institutului Național de Expertize Criminalistice, cu care INSEMEX a colaborat în efectuarea expertizei tehnice, la solicitarea procurorilor de la Parchetul General.

„Draftul raportului este gata. El numără câteva sute de pagini și anexe. Așa cum am promis, săptămâna viitoare raportul va fi predat Institutului Național de Expertize Criminalistice”, a declarat directorul INSEMEX Petroșani, George Artur Găman.

El a precizat că nu poate face public niciun element din raport deoarece documentul a fost comandat de Parchetul General. Specialiștii INSEMEX Petroșani au efectuat, pe 16 decembrie 2015, în laborator, o expertiză tehnică a condițiilor din clubul Colectiv, în încercarea de a determina cauzele și modul în care s-a produs incendiul din 30 octombrie 2015. Simularea a fost efectuată la solicitarea Parchetului General, iar la experimentul judiciar a luat parte și directorul Institutului Național de Expertize Criminalistice, instituție cu care INSEMEX colaborează pentru finalizarea expertizei tehnice. Directorul INSEMEX afirma, pe 16 decembrie, că în cadrul expertizei tehnice a fost efectuată o simulare la o porțiune semnificativă din clubul Colectiv. Prin reproducerea evenimentului specialiștii au încercat să determine mecanismul de declanșare a incendiului și modul de propagare al acestuia. Inițierea incendiului a fost efectuată cu un articol pirotehnic pe o porțiune semnificativă, reprodusă la scară reală ca în clubul Colectiv.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.