FMI a luat la bani mărunți Fiscul

FMI a luat la bani mărunți Fiscul
septembrie 02 15:22 2016 Printeaza acest articol

FMI a luat la bani mărunți Fiscul

FMI critică Fiscul după un control pe care l-au făcut experţii internaţionali la Direcţia mari contribuabili, în aprilie anul acesta.

Nemulţumirile sunt legate de ineficienţa controalelor şi de soluţiile proaste la care inspectorii fiscali apelează pe teren. Experții FMI au fost nemulţumiţi că inspectorii Fiscului lucrează din camerele de hotel. Dar vin şi cu recomandări. ANAF ar trebui să acopere costurile atunci când unul dintre inspectorii săi este dat în judecată. Deoarece acum teama de a fi obligat să acoperi costurile din buzunarul propriu generează o „paralizie” în rândul inspectorilor Fiscului. FMI critică de asemenea lipsa dotărilor și bugetul prea mic al direcției.

ANAF trebuie să acopere costurile atunci când un contribuabil îl acționează în instanță pe inspector. Dacă nu este demonstrat un comportament de neglijență clară sau în mod deliberat necorespunzător. Teama de a nu omite o ajustare și cea de a fi obligat să acoperi costurile din buzunarul propriu generează o „paralizie” în rândul inspectorilor DGAMC. Ratele productivității fiind mult mai mici decât cele înregistrate de administrațiile fiscale cu cele mai bune practici.

FMI a luat la bani mărunți Fiscul

Nu este optim ca inspectorii DGAMC să lucreze din camera de hotel. Ei ar trebui să poată utiliza dotările direcțiilor regionale ale ANAF atunci când au nevoie de acestea. Numărul limitat de laptopuri și de imprimante de care beneficiază personalul DGAMC constituie o problemă ce îi afectează productivitatea. Limitările în materie de recrutare de personal și bugetare obstrucționează capacitatea DGAMC de a se poziționa mai bine în scopul de a trata riscurile fiscale cele mai presante”, , se arată în raportul FMI.

„potrivit raportului.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.