Gabriel Biriș victima propriului proiect

Gabriel Biriș victima propriului proiect
septembrie 08 16:53 2016 Printeaza acest articol

Gabriel Biriș victima propriului proiect

Scandal în Guvern pe marginea Codului Fiscal

Gabriel Biriș are o experienţă vastă  în mediul privat de afaceri.

Este un personaj cu experienţă ce a coordonat proiecte importante. A condus la măsuri reparatorii ale Codului Fiscal. La acordarea de facilităţi pentru a stimula economie. Gabriel Biriș a avut funcția de Secretar de stat în cadrul Ministerului de Finanțe, până astăzi. El și-a dat demisia în urma scandalului iscat pe marginea Codului Fiscal. Scandalul se referă la zvonurile din presă legate de anumite modificări dorite în legea Codului Fiscal. Ar fi fost vorba de 200 de articole din cele 500 existente. Articole de lege ce au intrat în vigoare prin Legea nr.227/ 2015 din 8 septembrie 2015.

Gabriel Biriș victima propriului proiect

Se vehicula ideea cum că acea cotă obligatorie să scadă la 21,7% din salariul brut. Cotă plătită integral de salariat. Iar angajatorul nu ar mai fi fost obligat să plătească la stat alte contribuții sociale. Gabriel Biriș și-a asumat proiectul despre care s-a discutat în presă. Important este faptul că acelați personaj a făcut precizarea că ar fi fost doar o discuție internă, nimic mai mult. Astfel, azi, pe masa Premierului Cioloș, în urma acestor discuții aprinse, a ajuns demisia lui Biriș, iar Cioloș a acceptat-o. Purtătorul de cuvânt al Guvernului a emis și un comunicat prin care se atestă acest lucru.

Victima propriilor decizi

”În această dimineaţă a ajuns la premierul Dacian Cioloş demisia domnului Biriş din funcţia de secretar de stat. Premierul a acceptat această demisie. Domnul Biriş are o experienţă în mediul privat de afaceri. Cu experienţa dumnealui a venit cu mai multe propuneri bune de-a lungul timpului. A coordonat proiecte care a condus la măsuri reparatorii ale Codului Fiscal. La acordarea de facilităţi pentru a stimula economia. Pentru aceste lucruri premierul i-a mulţumit dlui secretar de stat Gabriel Biriş.

Gabriel Biriș victima propriului proiect

În acelaşi timp, Ministerul Finanţelor a avut un mandat de simplificare a Codului Fiscal. În acord cu politica acestui guvern. Din păcate, dl. Gabriel Biriş a depăşit acest mandat şi a lansat în spaţiul public câteva propuneri. Pe care acest guvern nu şi le asumă. În primul rând, cum a spus şi ministrul Finanţelor, acest Guvern nu are în vedere majorări de taxe şi impozite. Nu are în vedere o creştere a contribuţiilor sociale obligatorii. Nici pentru angajat, nici pentru angajator.

Persoanele fizice autorizate cu activităţi independente sau profesii liberale nu sunt vizate de măsuri de creştere a taxării. În perioada următoare MFP va pune în dezbatere publică nişte modificări ale Codului Fiscal. Dar singurele măsuri vizate sunt de simplificare a procedurilor fiscale în favoarea desfăşurării activităţii economice.”

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.