Gabriel Oprea cu sau fără imunitate

Gabriel Oprea cu sau fără imunitate
septembrie 19 13:30 2016 Printeaza acest articol

Gabriel Oprea cu sau fără imunitate

Astăzi se dă decizia în acest caz, în Senat

Gabriel Oprea, fostul Ministru de Interne, astăzi află dacă senatorii îi ridică sau nu imunitatea parlamentară.

A fost acuzat de ucidere din culpă în dosarul polițistului Gigină. Comisia juridică a senatului a încuviințat cererea DNA, săptămâna trecută de urmărire penală. Astăzi, conducerea Senatului va stabili când se va vota dacă Gabriel Oprea va fi sau nu urmărit penal.

„Am fost la trei instituţii ale statului român, la şedinţa de Guvern şi la trei instituţii, una pe linia securităţii naţionale, din Băneasa. În jurul orei 19.00 mă deplasam spre casă. Maşina în care mă aflam, din cercetările poliţiei, nu avea viteză. Din păcate, un coleg, un tânăr poliţist a căzut într-o groapă.

Gabriel Oprea cu sau fără imunitate

De fapt erau trei gropi, în plin centru al Capitalei, care se afla la câteva sute de metri de noi. Încă din anul 2000 există o bază legală, în sensul că miniştrii de Interne, miniştrii de stat sau vicepremieri au dreptul legal la un antemergător, la o maşină de Poliţie, pentru protecţie şi fluidizare traficului, 24 de ore din 24. Nu ministrul stabileşte planul dă măsuri şi tot ce înseamnă o deplasare în siguranţă”, a spus Oprea.

Gabriel Oprea a precizat că nu este vorba despre o coloană ci un antemergător. Fostul vicepremier a infirmat că în acea seară ar fi fost la un restaurant, menţionând că a fost la Băneasa, la o instituţie pe linia securităţii naţionale.

„Nu vă pot spune ce am făcut acolo. Nu cred că acel lucru este important. Este o instituţie parteneră, cu care Ministerul de Interne lucrează. Nu ministrul de Interne stabileşte planul de măsuri, ca misiunea să fie îndeplinită”a spus Oprea.

Dosarul prin care DNA cere urmărirea penală a lui Gabriel Oprea conţine 28 volume. Pe 2 septembrie, procurorul general al României, Augustin Lazăr, a solicitat Senatului să formuleze cererea de efectuare a urmăririi penale. Faptele reţinute în sarcina lui Gabriel Oprea formează obiectul unui dosar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, precizează procurorii.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.