Gabriel Oprea face referiri la accidentul politistului.

Gabriel Oprea face referiri la accidentul politistului.
octombrie 26 12:16 2015 Printeaza acest articol

„Am făcut tot ce era posibil pentru salvarea vieţii lui Bogdan. Am tăcut din respect pentru familia îndurerată.”… cam așa și-a început declarația de presă Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, astăzi, la ora 11:00.
Gabriel Oprea face referiri la accidentul politistului.Reamintim faptul că pe data de 20 octombrie, poliţistul Bogdan Gigină şi-a pierdut viaţa în misiune, cel puțin acesta este comunicatul oficial, căzând într-o groapă de 2 metri. Mediatizarea acestui accident tragic a scos la iveală o groază de nereguli în ceea ce privește folosirea coloanei oficiale de către angajații sistemului și în funcții supreme în stat, de la Președinte și până la anumiți senatori și deputați.

Premierul Victor Ponta, vineri, în conferința de presă dată, pe tema rectificării bugetare, întrebat de reporteri despre acest incident, nu a vrut să dea nicio declarație, ba mai mult i-a luat peste picior pe reporterii prezenți.
Gabriel Oprea face referiri la accidentul politistului.Astăzi, Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea a avut o conferință de presă pe această temă și a declarat:
„La un moment dat coloana s-a oprit, nu am ştiut de ce, nu am văzut accidentul, nu am ştiut că a fost vorba despre un accident. Am văzut doar maşina din faţă oprită şi pe cei doi poliţişti alergând. Unul ne-a făcut semn să continuăm deplasarea şi maşina mea a pornit de pe loc. Maşina de Poliţie şi cei doi colegi au rămas acolo. Abia după ce am depăşit locul accidentului, am aflat ce s-a aflat. Am făcut tot ce e omeneşte posibil pentru salvarea vieţii lui Bogdan. În ceea ce mă priveşte, speculaţiile conform cărora aş fi încălcat legea sau aş fi utilizat dispozitivul de însoţire în trafic fără temei legal, vă asigur că sunt complect nefondate. Voi continua să îmi fac datoria, mă voi bate ca întotdeauna pentru drepturile lor.”

Gabriel Oprea face referiri la accidentul politistului.

Președintele Johannis a făcut și el o declarație pe aceeași temă, duminică, la Arad, cu ocazia Zilei Armatei, spunând că:

Gabriel Oprea face referiri la accidentul politistului.

„Suntem în a cincea zi şi nu avem o luare de poziţie oficială din partea Guvernului. Este inadmisibil! Opinia publică aşteaptă lămuriri şi îi poftesc de urgenţă pe domnii Oprea şi Ponta să dea lămuriri. Şi nu mă refer doar la partea penală a accidentului, ci mă refer la latura politică şi la lămuriri de ordin general.”

În aceeași ordine de idei, și pe marginea aceluiași subiect, MAI-ul a dat și el un comunicat oficial, primit la redacție, după cum urmează:
Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a deschis, la data de 20 octombrie a.c., o anchetă în care se fac cercetări privind cauzele și împrejurările producerii accidentului. Potrivit prevederilor Codului de Procedură Penală, privind Competenţa Procurorului, procurorul conduce şi controlează nemijlocit activitatea de urmărire penală a poliţiei judiciare şi a organelor de cercetare penală speciale, prevăzute de lege. Conform prevederilor legale, MAI şi reprezentanții săi, inclusiv ministrul afacerilor interne, nu pot face declarații publice sau prezența detalii pe acest subiect înainte de finalizarea anchetei. Ministerul Afacerilor Interne respectă întocmai prevederile legale și acordă sprijin activ tuturor instituţiilor abilitate să soluţioneze această cauză.”

Mai reamintim faptul că în acest weekend au avut loc, în faţa sediului MAI, manifestări prin care i s-a cerut demisia Ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

Mai reamintim faptul că Parchetul nu îl poate cita pe Gabriel Oprea decât în calitate de martor. Acesta este senator iar o eventuală încuviințare a începerii urmăririi penale trebuie aprobată de Senat. Și, oricum, nu o face Parchetul General. Deocamdată Parchetul General investighează o eventuală ucidere din culpă în rem (în legătură cu faptele) deci nu împotriva unei persoane. În cazul în care există indicii privind folosirea abuzivă a antemergătorului de poliție, cauza va fi disjunsa și trimisă DNA, abuzul în serviciu fiind asimilat faptelor de corupție.

Gabriel Oprea face referiri la accidentul politistului.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.