Grecia va fi la un pas de insolventa daca nu ajunge la un acord cu creditorii internationali

Grecia va fi la un pas de insolventa daca nu ajunge la un acord cu creditorii internationali
iunie 11 14:42 2015 Printeaza acest articol

Situatia economica a Greciei nu pare a da semne de revenire.

In prezent, datoria totala a Greciei a ajuns la 320 de miliarde de euro si ar mai avea de primit prin  programul de sustinere financiara, 7.2 miliarde de euro, ultima transa dintr-un total de 240 de milarde.

Jens Weidmann, seful bancii centrale a Germaniei, a atras atentia asupra riscurilor la care se supune Grecia in lipsa unui acord cu creditorii, semnaland faptul ca aceasta se indreapta cu pasi destul de rapizi catre insolventa.

Acesta a mai precizat faptul ca statele din zona euro sunt dispuse sa ajute Grecia pentru a-si imbunatati administratia publica si pentru a inlatura obstacolele ce impiedica dezvoltarea economica.

Comentariile acestuia vin la doar o zi dupa ce prim-ministrul elen, Alexis Tsipras, s-a intalnit la Bruxelles cu presedintele Frantei, François Hollande, si cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, in vederea solutionarii conflictului dintre Grecia si creditorii internationali. Lipsa unui acord si a unei solutii viabile de revenire va duce in final tara la incapacitate totala de plata.

Dupa intalnire, premierul Greciei a declarat:”Liderii politici ai Europei realizeaza ca este necesara o solutie viabila, care sa permita Greciei sa revina la crestere prin coeziune sociala si datorii sustenabile.”

  Articol "taguit" ca:
  Categorii:
Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.