Gregorian Bivolaru a fost prins de poliţie în Franţa

Gregorian Bivolaru a fost prins de poliţie în Franţa
februarie 26 18:16 2016 Printeaza acest articol

Gregorian Bivolaru a fost prins de poliţie în Franţa. Liderul MISA a fost condamnat în 2013 la 6 ani de închisoare. Liderul MISA (Mişcarea de Integrare Spirituală în Absolut), Gregorian Bivolaru, a fost condamnat definitiv la închisoare în 2013, pentru trafic de persoane şi acte sexuale cu minori, însă nu a fost găsit pentru a fi arestat. Locuia în Suedia, ţară în care a primit azil politic. Gregorian Bivolaru a fost prins de poliţie în Franţa. El era căutat de autorităţile române, după ce în 2013 fusese condamnat la închisoare. Liderul MISA se afla pe site-ul Europol eumostwanted.eu, unde sunt listaţi cei mai căutaţi infractori ai momentului din statele membre UE. Bivolaru a fost prins la Paris, în urma colaborării dintre poliţia română şi cea franceză.Gregorian Bivolaru a fost prins de poliţie în Franţa

Liderul MISA a fost judecat pentru trafic de persoane şi acte sexuale cu minori, caz în care fusese achitat de două instanţe inferioare şi condamnat definitiv la şase ani de închisoare cu executare de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în 2013. Gregorian Bivolaru fusese arestat în martie 2004, sub acuzaţia de relaţii şi perversiuni sexuale cu o minoră, folosindu-se de influenţa pe care o avea asupra acesteia, în calitate de profesor de yoga. El a fost însă eliberat din arest după ce Curtea de Apel Bucureşti a constatat că emiterea mandatului a fost făcută de o instanţă necompetentă. Deşi pe numele lui exista o interdicţie de a părăsi ţara, Bivolaru a reuşit să fugă din România. A fost reţinut la Malmo, în Suedia. Ulterior, a obţinut statut de azilant în această ţară. În 2005, a fost totuşi arestat în Suedia, însă autorităţilor române li s-a respins cererea de extrădare.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.