Gregorian Bivolaru va fi extrădat în România

Gregorian Bivolaru va fi extrădat în România
iulie 13 13:51 2016 Printeaza acest articol

Gregorian Bivolaru va fi extrădat în România

Gregorian Bivolaru va fi extrădat în România, au decis judecătorii din Franţa. Curtea Supremă din Franţa a repins miercuri apelul făcut de liderul MISA, Gregorian Bivolaru, la decizia iniţială de extrădarea, acesta urmând să fie adus în România pentru a îşi ispăşi pedeapsa de şase ani pentru trafic de persoane. Pe 14 iunie 2013, Gregorian Bivolaru a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la şase ani de închisoare cu executare pentru act sexual cu un minor, amintește News.ro. Decizia luată de judecătorii din Paris este definitivă, astfel încât autorităţile franceze şi cele din România vor întreprinde demersurile, în următoarea perioadă pentru extrădarea lui Gregorian Bivolaru.Gregorian Bivolaru va fi extrădat în România

Magistraţii francezi au respins apelul declarat de Gregorian Bivolaru. Sentinţa a fost pronunţată în condiţiile în care autorităţile suedeze au arătat instanţei că Bivolaru are calitatea de azilant în statul scandinav astfel că extrădarea nu ar întruni condiţiile de adminisibilitate. Procesul fusese amânat de mai multe ori deoarece judecătorii parizieni nu au primit documentele pe care le-au cerut autorităţilor din Suedia referitoare la statutul de azilant politic al lui Bivolaru. Autorităţile din Suedia fost întrebate şi dacă o persoană care călătoreşte cu acte false în străinătate îşi poate pierde statutul de azilant. Când a fost reţinut în Franţa, Bivolaru avea asupra lui acte false bulgăreşti.

În luna martie, o instanţă din Paris a prelungit mandatul de arestare a liderului MISA, deşi avocaţii acestuia ceruseră plasarea în control electronic cu o brăţară de monitorizare. Termenul pentru judecarea extrădării în România a fost stabilit atunci la 11 mai. Gregorian Bivolaru a fost prins în Franţa pe 26 februarie, fiind plasat în arest preventiv, în penitenciarul din Fresnes. Autorităţile române au cerut extrădarea lui Bivolaru, pentru executarea pedepsei de şase ani cu închisoare.Gregorian Bivolaru va fi extrădat în România

Liderul MISA, care este apărat de avocaţi din România, le-a spus judecătorilor francezi că este cetăţean bulgar şi nu este urmărit de autorităţile române. Pe 14 iunie 2013, Gregorian Bivolaru a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la şase ani de închisoare cu executare pentru act sexual cu un minor. Gregorian Bivolaru a plecat din ţară în august 2004, după ce a fost trimis în judecată, iar opt luni mai târziu a fost prins şi arestat în Suedia, însă a cerut azil politic, iar autorităţile din această ţară i-au acceptat cererea. De atunci, toate solicitările de extrădare au fost respinse de autorităţile suedeze.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.