Greva transportatorilor pe ultima sută de metri

Greva transportatorilor pe ultima sută de metri
septembrie 13 14:24 2016 Printeaza acest articol

Greva transportatorilor pe ultima sută de metri

Se negociază un tarif de referință în noua Ordonanță de Urgență

Greva transportatorilor a afectat aproape toată țara în ultima perioadă.

Greva anunțată pentru data de 15 septembrie, unde peste 5000 mașini s-au anunțat, s-ar putea amâna. Ideea este că în acest moment este în lucru o Ordonanță de urgență referitoare la RCA. Dacă negocierile dintre autorități și transportatori se materializează prin impunerea unui preț de referință, greva se amână sau chiar suspendă.

Vasile Ștefănescu, președintele COTAR, a declarat că iminenta grvă se v-a amâna. Dacă autoritățile vor fi de acord cu acest preț de referință. El a precizat că în jur de 100.000 de mașini vor fi în toată țara la protest.

Greva transportatorilor pe ultima sută de metri

„Dacă această Ordonanță de Urgență va avea cuprins tariful de referință cum îl vom discuta și îl vom agrea cu domnii vicepremieri și împreună cu Consiliul Concurenței nu cred că va mai avea loc protestul. Nu vom renunța la protest, îl vom amâna dacă mâine va apărea acest tarif de referință așa cum l-am creionat și l-am trimis și la Guvern astăzi, marți.Ne pregătim în continuare pentru protestul din data de 15 septembrie. Nu putem da niciun pas înapoi până nu vedem mâine (miercuri — n.r.) Ordonanța de Urgență. Suntem pregătiți în peste 20 de orașe din țară unde am depus cereri de protest, inclusiv în București. În București ne-a fost aprobat un număr de 5.000 de autovehicule, cu toate că noi am cerut 20.000 la acele două puncte, Guvern și Parlament. Ni s-a aprobat numai la Guvernul României. În toată țara vor fi 100.000 de mașini.”

Asigurarea RCA ar putea avea o limită minimă de despăgubire de 5 milioane euro pentru vătămări corporale și decese. Inclusiv pentru prejudicii fără caracter patrimonial produse în unul și același accident. Indiferent de numărul persoanelor păgubite, conform unui proiect de Ordonanță de urgență publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice la sfârșitul săptămânii trecute. Limitele de răspundere sunt revizuite din 5 în 5 ani. Asta în funcție de evoluția indicelui european al prețurilor de consum.

Indice stabilit în conformitate cu Regulamentul nr. 2.494/95 al Consiliului din 23 octombrie 1995. Acesta face referire la indicii armonizați ai prețurilor de consum. Și sunt prevăzute în reglementările Autorității de Supraveghere Financiară. Transpunerea prevederilor europene în legislația națională lărgește posibilitatea de acțiune și intervenție cu privire la stabilirea nivelului primelor de către asigurători. În condițiile introducerii unui sistem național general de control al prețurilor. În absența acestei prevederi nu există vreo situație în care să se poată interveni asupra primelor.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.