Guvernul Ponta și noua rectificare bugetară!

Guvernul Ponta și noua rectificare bugetară!
octombrie 23 12:19 2015 Printeaza acest articol

În acest moment, la Palatul Victoria, are loc ședința de Guvern, pe ordinea de zi fiind cea de-a doua rectificare bugetară pe anul acesta.
Guvernul Ponta și noua rectificare bugetară!Până la momentul publicării articolului, redacția StireaExactă.ro a aflat și sumele de bani date sau retrasee, după cum urmează.
Guvernul Ponta și noua rectificare bugetară!Ministerul Agriculturii și Ministerul Administrației Locale primesc, după rectificare, câte 3,4 miliarde de lei, pe de-o parte, pe de altă parte Ministerul Transporturilor, acolo unde sunt deja mari probleme legate de proiectele de construcție al autostrăzilor, pierde 6 miliarde de lei tocmai pentru că nu au lucrări în derulare, iar cele începute fiind blocate.
Guvernul Ponta și noua rectificare bugetară!În altă ordine de idei specialiştii atrag atenţia că Executivul taie din nou fondurile pentru investiţii în favoarea cheltuielilor care nu ajută la creșterea economică, cum ar fi subvențiile și majorarea salariilor. Pentru că tot vorbeam de pierderea de sume alocate de Guvern, am mai aflat că Ministerul Mediului va pierde 120 de milioane de lei, iar Ministerul Energiei 108 milioane. Ministerul Comunicaţiilor are o scădere de 23 de milioane, iar Societatea Română de Televiziune 13 milioane de lei.
Guvernul Ponta și noua rectificare bugetară!Bani în plus vor primi şi proiectele Ministerului Dezvoltării Regionale şi cele ale Ministerului Fondurilor Europene. Bugetul Apărării va fi suplimentat pentru achiziţii de echipamente militare, iar Fondul Naţional de Sănătate vor primii bani pentru plata salariilor mărite ale medicilor. Ministerul Educaţiei primeşte şi el bani pentru finanţarea universităţilor, burse şi manuale şcolare. Iar proiectul de rectificare prevede şi 400 de milioane de lei pentru diverse achiziţii în instituţiile publice.

Premierul a făcut și o declarație pe tema rectificării bugetare, în timpul ședinței de Guvern, afirmând că:
Guvernul Ponta și noua rectificare bugetară!„Toate cererile pe care le-ați făcut, pentru medici, pentru salariile la medici, pentru transporturi, pentru încălzire, autoritățile locale, cam tot ce ați cerut am putut să punem în practică.”

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.